Εβαλαν μούσια και πήγαν στον Ολάντ: Δεχθείτε επιτέλους στο Πάνθεον και γυναίκες, όχι μόνο άνδρες - iefimerida.gr

Εβαλαν μούσια και πήγαν στον Ολάντ: Δεχθείτε επιτέλους στο Πάνθεον και γυναίκες, όχι μόνο άνδρες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ομάδα γαλλίδες ακτιβίστριες συγκεντρώθηκε χθες μπροστά στο Μαυσωλείο του Παρισιού ζητώντας από τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ να κάνει δεκτές εκεί και γυναίκες που υπήρξαν σημαντικές, όχι μόνο άνδρες.

Οι ακτιβίστριες ζήτησαν από τον γάλλο πρόεδρο να κάνει δεκτές πέντε σημαντικές γυναίκες στο Μαυσωλείο (Πάνθεον) αφού στις 73 σημαντικές προσωπικότητες που έχουν ταφεί εκεί οι 71 είναι άνδρες και μόνο 2 είναι γυναίκες. «Αν ξεχάσουμε τις γυναίκες που έπαιξαν ρόλο στο παρελόν θα ξεχάσουμε και τις παρούσες» δήλωσε η εκπρόσωπος του κινήματος Τολμήστε τον Φεμινισμό. Υπενθύμισε ότι σε προεκλογική του ομιλία ο Ολάντ είχε υποσχεθεί ότι θα προσθέσει στη λίστα του Μαυσωλείου Πάνθεον θα προσθέσει και διάσημες γυναίκες.

Οι πέντε γυναίκες που προτείνονται για το Πάνθεον του Παρισιού:

Olympe de Gouges

Germaine Tillion

Louise Michel

Σιμόν ντε Μποβουάρ

Solitude

Ενα κείμενο για συλλογή υπογραφών κυκλοφορεί ήδη στο change.org. Ο Φρανσουά Ολάντ έδωσε ήδη εντολή σε μια ομάδα σκέψης να παραδώσει μια έκθεση για το θέμα ως τις 30 Σεπτεμβρίου και θα δεχθεί τις ακτιβίστριες στις 6 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ