Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες: Η Μέρκελ λέει ψέματα- Η Ελλάδα θα χρειαστεί περισσότερα από 11 δισ. ευρώ μετά το 2015 - iefimerida.gr

Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες: Η Μέρκελ λέει ψέματα- Η Ελλάδα θα χρειαστεί περισσότερα από 11 δισ. ευρώ μετά το 2015

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοβαρές καταγγελίες για το χρηματοδοτικό κενό στην Ελλάδα κάνουν οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες, με τον εκπρόσωπο του SPD Κάρστεν Σνάϊντερ, να υποστηρίζει πως η Ελλάδα θα χρειαστεί περισσότερα από 11 δισ. ευρώ μετά το τέλος του 2015.

Σε δηλώσεις του στην Bild, ο εκπρόσωπος του SPD για θέματα προϋπολογισμού, διαψεύδει τις δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα και του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών πως η Ελλάδα θα χρειαστεί 10 με 11 δισ. ευρώ μέχρι το 2015, καθώς όπως υποστηρίζει η ελληνική οικονομία θα παρουσιάσει μια νέα «μαύρη τρύπα» στα δημοσιονομικά της δεδομένα την πενταετία 2015-2020, το οποίο «θα πρόκειται ασφαλώς για διψήφιο νούμερο», δηλώνει.

Το κενό προκύπτει από την παρατεινόμενη ύφεση και τις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων τονίζει ο Σνάϊντερ, ο οποίος καλεί την κυβέρνηση Μέρκελ «να βάλει τα νούμερα στο τραπέζι όσο το δυνατόν γρηγορότερα». Άλλωστε, όπως υπενθυμίζει ο πολιτικός των σοσιαλδημοκρατών, και η τρόϊκα είχε αποφανθεί, κατά την τελευταία ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί συνολικά άλλα 77 δις μέχρι το 2020.

πηγή: Deutsche Welle

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ