Αριάνα, η τραγουδίστρια-είδωλο της νεολαίας στο Αφγανιστάν, με τη μαγική φωνή, έχει επικηρυχθεί από τους Ταλιμπάν [εικόνες+βίντεο] - iefimerida.gr

Αριάνα, η τραγουδίστρια-είδωλο της νεολαίας στο Αφγανιστάν, με τη μαγική φωνή, έχει επικηρυχθεί από τους Ταλιμπάν [εικόνες+βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Aryana! Το πλήθος των φανατικών οπαδών της φωνάζουν το όνομά της σε μια χώρα που δεν την αγαπά. Η Αριάνα Σαγίντ ανεβαίνει στη σκηνή, στην πατρίδα της η οποία έχει καταστραφεί από πολέμους τριάντα ετών. Επέλεξε για να τραγουδήσει την πόλη Μπαμιγιάν, όπου τον Μάρτιο του 2001 οι Ταλιμπάν κατέστρεψαν τεράστια αγάλματα Βούδα που είχαν κατασκευαστεί πριν από 15 αιώνες. Οι ίδιοι Ταλιμπάν έχουν καταδικάσει τη μουσική της και απειλούν ότι όποιος ακούει τα τραγούδια της πάει στην Κόλαση.

Το κονσέρτο της Αριάνα έχει χρηματοδοτηθεί από τον ΟΗΕ και η Αριάνα είναι καλεσμένη ως σταρ μεταξύ 15 άλλων τραγουδιστών του Αφγανιστάν. Η ίδια είναι τρομοκρατημένη γιατί οι θρησκευτικοί ηγέτες της περιοχής απαίτησαν να ματαιωθεί η συναυλία. Οπλισμένοι άνδρες την συνοδεύουν σε κάθε της κίνηση και την βοηθούν να ανέβει στη σκηνή.

Η Αριάνα γεννήθηκε στην Καμπούλ και σε ηλικία 8 ετών εγκατέλειψε τη χώρα με τους γονείς της. Ο πατέρας της, ένας έμπορος ξηρών φρούτων μεταφέρει τα 6 παιδιά του αρχικά στο Πακιστάν και στη συνέχεια στο Λονδίνο. Η Αριάνα σπουδάζει εμπορικές σχέσεις στην Ελβετία και στη συνέχεια εργάζεται στη Γερμανία σε μια εταιρεία εξαγωγών.

Οταν ο πατέρας της πέθανε η Αριάνα αποφασίζει να ασχοληθεί με το τραγούδι. Η μουσική της είναι ένα μείγμα sοul, R&B, με επιρροές αφγανικές και περσικές. Τραγουδάει στη γλώσσα dari, μια από τις δύο επίσημες γλώσσες του Αφγανιστάν. Ο πρώτος της δίσκος Αυτό που Θέλει ο Θεός έγινε επιτυχία και κυκλοφόρησε στις τηλεοράσεις του Πακιστάν, της Ινδίας και του Αφγανιστάν.

Αυτή τη φορά επέστρεψε στο Αφγανιστάν για να μείνει 6 μήνες. Συμμετέχει σε μια τηλεοπτική εκπομπή με την ονομασία Η φωνή του Αφγανιστάν. Δεν διστάζει να δείξει το πλούσιο στήθος της στην τηλεόραση την οποία παρακολουθεί το 78% των κατοίκων της χώρας, ως τη μοναδική διασκέδαση. Στο τηλεοπτικό πλατό είναι περισσότεροι οι σωματοφύλακες από τους παρουσιαστές.

Ο βαθύτερος φόβος της Αριάνα δεν είναι οι σφαίρες, είναι η απαγωγή: «Πέρασα μια συμφωνία με τον ατζέντη μου, αν με απαγάγουν θέλω να με πυροβολήσει, θέλω να πεθάνω πριν το ζήσω αυτό» λέει.

Η Αριάνα σε εμφανίσεις της εκτός Αφγανιστάν

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ