Εγχείρηση με.. iPad: Γερμανός χειρούργος χρησιμοποιεί το ταμπλετ του στις επεμβάσεις - iefimerida.gr

Εγχείρηση με.. iPad: Γερμανός χειρούργος χρησιμοποιεί το ταμπλετ του στις επεμβάσεις

Εγχείρηση με.. iPad: Γερμανός χειρούργος χρησιμοποιεί το ταμπλετ του στις επεμβά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια πρωτότυπη χρήση για το iPad του βρήκε ένας Γερμανός χειρούργος, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του συγκεκριμένου tablet για τις ανάγκες της επιστήμης. Συγκεκριμένα, με τη χρήση μιας εφαρμογής κατάφερε να ολοκληρώσει την διαδικασία ενός χειρουγείου.

Οπως αναφέρει το Reuters, η εφαρμογή αυτή, έδωσε την δυνατότητα στον χειρούργο να δημιουργήσει ένα εικονικό 3D προσχέδιο για το επερχόμενο χειρουγείο. Συγκεκριμένα, οι γιατροί πήραν μια φωτογραφία απο το συκώτι του ασθενούς μέσω της κάμερας του iPad και μ ε την βοήθεια της εφαρμογής στην συνέχεια κατάφεραν να σχεδιάσουν το που τα υπόλοιπα ζωτικής σημασίας αγγεία και ιστοί βρισκόντουσαν.

Ετσι, οι γιατροί, έχοντας στην διάθεση τους την πραγματική εικόνα του οργάνου μπόρεσαν να αποφύγουν οποιεσδήποτε πιθανές επιπλοκές κατά την διάρκεια του χειρουγείου.

Η ομάδα πίσω απο την συγκεκριμένη εφαρμογή προσβλέπει και σε ανάπτυξη άλλων σχετικών εφαρμογών προκειμένου να καλύψουν μεγάλο μέρος χειρουργικών επεμβάσεων αποφεύγοντας ανεπιθύμητες επιπλοκές

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ