NBC News: Απίστευτο, αλλά η NSA δεν γνωρίζει ακόμη πόσα αρχεία αφαίρεσε από το σύστημά της ο Σνόουντεν - iefimerida.gr

NBC News: Απίστευτο, αλλά η NSA δεν γνωρίζει ακόμη πόσα αρχεία αφαίρεσε από το σύστημά της ο Σνόουντεν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ δηλώνει... άγνοια για το πόσα και ποια ακριβώς αρχεία υπεξαίρεσε από το σύστημά της ο πρώην συμβασιούχος εργαζόμενος σε αυτή, 'Εντουαρντ Σνόουντεν, αναφέρει ρεπορτάζ των Michael Isikoff, Matthew Cole και Richard Esposito του NBC News.

Η πληροφόρηση σχετικά με το άγνωστο ακόμη μέγεθος της διαρροής προήλθε από υψηλόβαθμο αξιωματούχο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τον οποίο εικάζεται πως στα αρχεία περιλαμβάνονται δεδομένα σχετικά με το πρόγραμμα «Five Eyes», στα ελληνικά «Πέντε Οφθαλμοί», τη συμμαχία δηλαδή των μυστικών υπηρεσιών πέντε αγγλόφωνων κρατών: των ΗΠΑ, της Βρετανίας, του Καναδά, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

«Δεν τα μέτρησα ώστε να ξέρω τον ακριβή αριθμό, αλλά ο Σνόουντεν μου έδωσε περί τα 15.000 με 20.000 έγγραφα», δήλωσε ο δημοσιογράφος της Guardian, Γκλεν Γκρίνγουολντ.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, στα έγγραφα περιλαμβανόταν και η λεπτομερής αναφορά του τρόπου διάρθρωσης και οργάνωσης της NSA. Με άλλα λόγια, το πώς «κτίστηκε» η υπηρεσία...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ