Γιατροί στην Αυστραλία επανέφεραν στη ζωή γυναίκα που ήταν κλινικά νεκρή επί 42 λεπτά! - iefimerida.gr

Γιατροί στην Αυστραλία επανέφεραν στη ζωή γυναίκα που ήταν κλινικά νεκρή επί 42 λεπτά!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η 41χρονη Βανέσα Τανάσιο, μητέρα δύο μικρών παιδιών, μεταφέρθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Ιατρικό Κέντρο Μόνας της Μελβούρνης μετά από σοβαρή καρδιακή προσβολή που είχε ως αποτέλεσμα μία από τις κύριες αρτηρίες της να φράξει εντελώς. Λίγη ώρα μετά την άφιξή της στο νοσοκομείο, η Τανάσιο υπέστη καρδιακή ανακοπή και θεωρήθηκε κλινικά νεκρή.

Οι γιατροί, ωστόσο, αρνήθηκαν να παραιτηθούν και χρησιμοποίησαν μία ειδική συσκευή συμπίεσης, η οποία ονομάζεται "Lucas 2" και είναι η μοναδική στο είδος της στην Αυστραλία, προκειμένου να κάνουν το αίμα να συνεχίσει να ρέει στον εγκέφαλο της 41χρονης, ενώ ο καρδιολόγος Γουόλι Αχμάρ άνοιξε μία αρτηρία για να την ξεμπλοκάρει. Αμέσως μετά την απεμπλοκή της αρτηρίας, η καρδιά της Τανάσιο επανήλθε σε κανονικό ρυθμό.

«Πραγματικά πρόκειται για θαύμα. Δεν περίμενα να επανέλθει στη ζωή», δήλωσε ο Δρ. Αχμάρ, ενώ η 41χρονη γυναίκα, η οποία δεν είχε ιστορικό καρδιακών παθήσεων, δήλωσε στα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης: «Ήμουν νεκρή για σχεδόν μία ώρα και μόλις μία εβδομάδα μετά νιώθω υπέροχα. Είναι απίστευτο».

Σημειώνεται ότι η συσκευή "Lucas 2" συμπιέζει φυσικά το στήθος, όπως συμβαίνει κατά τη διάρκεια της καρδιοπνευμονικής ανάνηψης, επιτρέποντας στους γιατρούς να αφοσιωθούν εξ' ολοκλήρου στις φραγμένες αρτηρίες.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τους γιατρούς, πρόκειται για την πρώτη φορά που η συγκεκριμένη συσκευή χρησιμοποιείται με επιτυχία σε ασθενή, ο οποίος παρέμεινε κλινικά νεκρός για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ