Διεθνή ΜΜΕ: Η Σαντορίνη, ο δημοφιλέστερος καλοκαιρινός προορισμός βυθίστηκε στο σκοτάδι - iefimerida.gr

Διεθνή ΜΜΕ: Η Σαντορίνη, ο δημοφιλέστερος καλοκαιρινός προορισμός βυθίστηκε στο σκοτάδι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρόβλημα με την πτώση του ηλεκτρικού ρεύματος στη Σαντορίνη απασχόλησε τα διεθνή ΜΜΕ, αφού το ξαφνικό μπλακ άουτ άφησε έναν από τους δημοφιλέστερους καλοκαιρινούς προορισμούς χωρίς ρεύμα, στην αιχμή της τουριστικής περιόδου.

Για «δείπνο με κεριά και ζεστή μπύρα για τους επισκέπτες στο ελληνικό θέρετρο της Σαντορίνης» κάνει λόγο στο δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Guardian, υπογραμμίζοντας ότι «η πυρκαγιά άφησε το νησί χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην αιχμή της τουριστικής περιόδου».

Η αμερικανική Huffington Post σημείωνε: «Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί από την πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας δεν έγιναν αμέσως γνωστά ενώ οι αρχές δήλωσαν ότι το ελληνικό πολεμικό ναυτικό θα μεταφέρει γεννήτριες στο νησί από νωρίς την Τετάρτη».

«Η Σαντορίνη είναι ένας από τους κύριους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα, έχοντας προσελκύσει πέρσι περίπου 1,7 εκατομμύρια επισκέπτες. Είναι διάσημο για τη θέα του ηλιοβασιλέματος από τα παραθαλάσσια βράχια του», επισημαίνουν τα δυο δημοσιεύματα.

«Το ελληνικό νησί της Σαντορίνης, ένας από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς της χώρας, χτυπήθηκε την Τρίτη από μια σαρωτική έλλειψη ενέργειας, ύστερα από πυρκαγιά στο εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας του νησιού,» αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων France24.

«Το νησί είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς ξέσπασε πυρκαγιά το μεσημέρι στη μονάδα παραγωγής ενέργειας στην πρωτεύουσα του νησιού τα Φηρά», ανέφερε στο πρακτορείο πηγή από τη ΔΕΗ.

Η είδηση απασχόλησε επίσης αμερικάνικα μέσα όπως το Foxnews και το abcNEWS.

Αποκατάσταση της ζημιάς

Σε μερική λειτουργία τέθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τρίτης ο σταθμός παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ στη Σαντορίνη, που είχε σβήσει νωρίτερα (λόγω έκρηξης και πυρκαγιάς) και έτσι άρχισε η σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο νησί. Την ίδια ώρα η ΔΕΗ προχώρησε σε άμεση αποστολή γεννητριών προκειμένου να ενισχυθεί το ταχύτερο δυνατό το σύστημα ηλεκτροδότησης του νησιού και να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα.

Η αποστολή των γεννητριών, άνω των 10 μεγαβάτ, από τη ΔΕΗ γίνεται σε συνεργασία με τα υπουργεία Εθνικής Αμυνας και Περιβάλλοντος και τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Οπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ, ταυτόχρονα, γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες έτσι ώστε να επισκευαστούν οι βλάβες που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά στο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής. Αφού αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση του νησιού θα γίνουν οι απαιτούμενες έρευνες για τον εντοπισμό των αιτίων που προκάλεσαν την πυρκαγιά στο εργοστάσιο.

Ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη (γεννήτριες) μεταφέρονται επίσης στη Σαντορίνη από τη Ρόδο (τουλάχιστον 5 μεγαβάτ) την Κρήτη (2 μεγαβάτ) και την Πάρο (επίσης 2 μεγαβάτ).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ