Σε ισχύ ο νόμος για τα αυθαίρετα -Πότε λήγουν τα χρονοδιαγράμματα για τα πρόστιμα - iefimerida.gr

Σε ισχύ ο νόμος για τα αυθαίρετα -Πότε λήγουν τα χρονοδιαγράμματα για τα πρόστιμα

Σε ισχύ ο νόμος για τα αυθαίρετα -Πότε λήγουν τα χρονοδιαγράμματα για τα πρόστιμ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί από από χθες να είναι σε ισχύ ο νέος νόμος για την αυθαίρετη δόμηση, καθώς δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αλλά για να ξεκινήσει η υποβολή δηλώσεων με βάση τις νέες ρυθμίσεις, αλλά και για να επωφεληθούν των νέων ρυθμίσεων όσοι έχουν ήδη ενταχθεί στον πρέπει πρώτα να προηγηθεί η έναρξη λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος του ΤΕΕ, που τοποθετείται χρονικά τον Σεπτέμβριο.

Τα χρονοδιαγράμματα του νέου νόμου για τα αυθαίρετα, με δεδομένο ότι η ημερομηνία δημοσίευσης του Ν. 4178/13 είναι η 8η Αυγούστου, η ισχύς του (18 μήνες) παύει τον Φεβρουάριο του 2015. Αντίστοιχα, δικαίωμα αποπληρωμής του προστίμου σε 8,5 έτη (102 μηναίες δόσεις) έχουν όσοι δηλώσουν το αυθαίρετό τους μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου 2014. Σε άμεση ισχύ τίθενται μόνο οι διατάξεις του νέου νόμου που αφορούν σε αλλαγές στον οικοδομικό κανονισμό, στη συγκρότηση των συμβουλίων αρχιτεκτονικής και στην επανασύσταση της ναοδομίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ