Νέο χτύπημα από τον Σνόουντεν: Πρώτος στόχος παρακολούθησης των ΗΠΑ ήταν η ΕΕ - iefimerida.gr

Νέο χτύπημα από τον Σνόουντεν: Πρώτος στόχος παρακολούθησης των ΗΠΑ ήταν η ΕΕ

Νέο χτύπημα από τον Σνόουντεν: Πρώτος στόχος παρακολούθησης των ΗΠΑ ήταν η ΕΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα ακόμη έγγραφο φωτιά έρχεται να προκαλέσει νέους τριγμούς στις ούτως ή άλλως πληγωμένες διπλωματικές σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς, φαίνεται πως η ΕΕ ήταν στόχος παρακολούθησης κατά προτεραιότητα.

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο έγγραφα του Ερικ Σνόουντεν τονίζει ότι σε μια ανασκόπηση της NSA του Απριλίου τα θέματα εξωτερικής πολιτικής της Ενωσης , του διεθνούς εμπορίου και της οικονομικής σταθερότητας βρίσκονται μεταξύ των στόχων κατά προτεραιότητα της παρακολούθησης.

Η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών είχε δημιουργήσει μια κλίμακα από το 1 («πλέον υψηλού ενδιαφέροντος») ως το 5 («ασθενούς ενδιαφέροντος»), στην οποία τα τρία αυτά θέματα κατατάσσονταν στο 3, συνεχίζει το περιοδικό, το οποίο επισημαίνει ότι συμβουλεύτηκε τα έγγραφα του Σνόουντεν.

Αντιθέτως τα θέματα που συνδέονται με τις νέες τεχνολογίες, την ενεργειακή ασφάλεια και τα θέματα διατροφής δεν κρίνονταν ως μεγάλης προτεραιότητας, καθώς κατατάσσονταν στην βαθμίδα 5 της κλίμακας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μεταξύ των χωρών που αποτελούσαν στόχο του προγράμματος παρακολουθήσεων της NSA, η Γερμανία βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με την Γαλλία και την Ιαπωνία, αλλά προηγείται της Ιταλίας και της Ισπανίας, προσθέτει το Spiegel.

Προτεραιότητα δίδεται στα θέματα εξωτερικής πολιτικής της Γερμανίας, σε αυτά της οικονομικής σταθερότητας και στους κινδύνους για τα δημοσιονομικά, τα οποία κατατάσσονται στην βαθμίδα 3 της κλίμακας προτεραιότητας, καταλήγει το γερμανικό περιοδικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ