O Guardian κάνει τη χώρα μας σκληρό ριάλιτι: Ιστορίες Ελλήνων στα συσσίτια - iefimerida.gr

O Guardian κάνει τη χώρα μας σκληρό ριάλιτι: Ιστορίες Ελλήνων στα συσσίτια

O Guardian κάνει τη χώρα μας σκληρό ριάλιτι: Ιστορίες Ελληνων στα συσσίτια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί κι αυτό! Με νέα στήλη της, η λογική της οποίας δεν διαφέρει σε τίποτα από εκείνη των ριάλιτι εκπομπών και φέρει τον τίτλο: «Η Ελλάδα στα συσσίτια – Ιστορίες επιβίωσης», η βρετανική εφημερίδα Guardian ζητάει από Έλληνες που έχουν πληγεί από την κρίση να γράψουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις προσωπικές ιστορίες τους, οι οποίες εν συνεχεία δημοσιεύονται online, αφού πρώτα περάσουν από διαδικασία επιλογής.

Πιο συγκεκριμένα, στη στήλη αναφέρονται τα εξής:

«Είστε ελληνική οικογένεια που προσφεύγει σε συσσίτια; Βρίσκεστε σε άμεση ανάγκη; Ανήκετε σε κάποια οργάνωση ή ομάδα που παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια; Ζητάμε να μας στείλετε τις δικές σας προσωπικές ιστορίες επιβίωσης, με σκοπό τη δημιουργία μιας εικόνας που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές διαστάσεις της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα σας».

Ακολουθούν οι πρώτες δύο ιστορίες Ελλήνων οι οποίες δημοσιεύτηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, σε μετάφραση του iefimerida:

54χρονος άνεργος

Είμαι 54 ετών και εργαζόμουν ως υπάλληλος στο πολυκατάστημα Attica στο κέντρο της Αθήνας έως ότου έχασα τη δουλειά μου. Τον πρώτο χρόνο επιβίωσα χάρη στο επίδομα ανεργίας, αλλά και στη μικρή σύνταξη της μητέρας μου που μας βοήθησε, εμένα κι εκείνη, να έχουμε κάτι να φάμε. Τον επόμενο χρόνο το επίδομα ανεργίας έληξε. Καμία βοήθεια από το κράτος, ενώ το ίδιο διάστημα απεβίωσε και η μητέρα μου εξαιτίας της νόσου του Πάρκινσον, την ελλιπούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και πολλών άλλων παραγόντων.

Τα τελευταία δύο χρόνια ζω χάρη στη φιλανθρωπία των συγγενών και φίλων μου. Μην μπορώντας να πληρώσω τους φόρους και τους λογαριασμούς νερού και ηλεκτρικού, αναγκάστηκα να εγκαταλείψω το σπίτι μου. Πλέον φιλοξενούμαι σε φιλικά σπίτια, βοηθώντας τους σε ό,τι χρειάζονται σε ανταπόδοση των όσων μου προσφέρουν.

Άνθρωποι που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση με τη δική μου δεν έχουν καμία βοήθεια. Εάν είσαι τυχερός θα επιβιώσεις, ειδάλλως θα καταλήξεις να κοιμάσαι στους δρόμους.

Ο Σαμαράς κάνει λόγο για «success story», αλλά το μόνο που έχει καταφέρει αυτός και οι όμοιοί του στη Βουλή τα τελευταία 30 χρόνια είναι η δημιουργία της κόλασης που ζούμε σήμερα και από την οποία θέλει να μας σώσει.

Μπορείτε να φανταστείτε έναν δολοφόνο που θέλει να σώσει το θύμα του; Αυτό ακριβώς το πράγμα είναι ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και οι υπόλοιποι.

Ελπίδα για εύρεση εργασίας δεν υπάρχει καμιά. Τους μισθούς τους μειώνουν κατά 40%, ενώ τους φόρους τους αυξάνουν επίσης κατά 40%.

Ο λαός θα 'πρεπε να αντιδράσει και να τους στείλει ενώπιον της δικαιοσύνης για εσχάτη προδοσία.

Μην ακούτε τι λένε. Οι άνθρωποι υποφέρουν, τη στιγμή που εκείνοι πληρώνονται 8.000 ευρώ το μήνα συν τα όποια έξτρα προκειμένου να ξεπουλήσουν τη χώρα στους Γερμανούς.

Tsopanos59

O Guardian κάνει τη χώρα μας σκληρό ριάλιτι: Ιστορίες Ελλήνων στα συσσίτια | iefimerida.gr 0

Επιβίωση αλά κρητικά...

Οι κότες μου τρέχουν ελεύθερες στην Κρήτη... Τις ταΐζουμε με τα καθημερινά αποφάγια κι εκείνες τροφοδοτούν με τα αυγά τους τέσσερις οικογένειες καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Οι Κρήτες ανταπεξέρχονται στην κρίση και αντέχουν όπως έκαναν πάντα: μέσα από την καλλιέργεια της γης, το κυνήγι, τη συγκομιδή και συντήρηση των τοπικών προϊόντων. Εδώ δεν θα υπάρξουν συσσίτια. Επιστρέφουμε στις παραδοσιακές διατροφικές μας συνήθειες: ξερό ψωμί, ντομάτες, ελαιόλαδο, χόρτα, ρεβίθια και κατσικίσιο τυρί. Οι οικογένειες μοιράζονται ό,τι έχουν με τους γείτονες και φίλους. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι διαθέτουμε γη και ότι δεν έχουμε αποκοπεί από αυτήν.

siren45

O Guardian κάνει τη χώρα μας σκληρό ριάλιτι: Ιστορίες Ελλήνων στα συσσίτια | iefimerida.gr 1

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ