Το Σεπτέμβριο η τελική απόφαση για τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης - iefimerida.gr

Το Σεπτέμβριο η τελική απόφαση για τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης

Στον αέρα το επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπό μελέτη είναι το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης σχετικά με το αν θα αυξηθεί το επίδομα ή θα μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης αφού οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη που μίλησε στον ΑΝΤ1, το θέμα εξετάζεται στο υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με τα ποσά που μπορούν να διατεθούν, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι το προηγούμενο έτος πολλοί ήταν εκείνοι που δεν έκαναν χρήση του δικαιώματός τους να εισπράξουν το επίδομα θέρμανσης.

«Ξέρουμε τις διαστάσεις του προβλήματος» τόνισε, ενώ σε ερώτηση για το αν το ζήτημα θα τεθεί στην τρόικα, είπε ότι «αυτό που θα τεθεί είναι η βέλτιστη τακτική για να αντιμετωπιστεί το θέμα».

Πάντως, την ανάγκη ανάγκη μείωσης του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο, μετά τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, είχε επισημάνει ότι θα πρέπει να θέσει ως τον επόμενο στόχο της η κυβέρνηση την περασμένη Δευτέρα και ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Οσον αφορά το φόρο ακινήτων, τώρα, ο κ. Μαυραγάνης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το υπουργείο θα είναι έτοιμο να θέσει σε εφαρμογή τον ενιαίο φόρο από το 2014, ώστε να τελειώσει οριστικά η υπόθεση του φόρου που εισπράττεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και να εισπράττεται πλέον από τις ΔΟΥ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ