«Ψυχρός πόλεμος» εξαιτίας Σνόουντεν – Ο Ομπάμα ακύρωσε τη συνάντησή του με τον Πούτιν - iefimerida.gr

«Ψυχρός πόλεμος» εξαιτίας Σνόουντεν – Ο Ομπάμα ακύρωσε τη συνάντησή του με τον Πούτιν

«Ψυχρός πόλεμος» εξαιτίας Σνόουντεν – Ο Ομπάμα ακύρωσε τη συνάντησή του με τον Π
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εως τώρα οι ΗΠΑ εξέφραζαν σε θεωρητικό επίπεδο τη δυσαρέσκειά τους για τη στάση της Ρωσίας στο θέμα του Εντουαρντ Σνόουντεν. Πλέον, η Ουάσιγκτον προχώρησε και σε πράξεις, αφού ακυρώθηκε η συνάντηση του Μπαράκ Ομπάμα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, η οποία είχε προγραμματιστεί να γίνει τον επόμενο μήνα στη Μόσχα.

Η κίνηση αυτή είναι μία μορφή «αντιποίνων» έπειτα από την απόφαση του Κρεμλίνου να χορηγήσει προσωρινό άσυλο στον πρώην σύμβουλο της Εθνικής υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA), ο οποίος κατηγορείται για κατασκοπεία στη χώρα του και οι ΗΠΑ είχαν ζητήσει επανειλημμένα την έκδοσή του.

Οπως διευκρίνισε ο Λευκός Οίκος, ο Ομπάμα δεν αλλάζει τα πλάνα του για τη σύνοδο της G20, που θα γίνει στην Αγία Πετρούπολη, καθώς θα δώσει το παρών, αλλά δεν πρόκειται να έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πούτιν. Σύμφωνα με το Associated Press, οι αποφάσεις του Κρεμλίνου στο ζήτημα του Σνόουντεν δεν ήταν ο μόνος λόγος για τον οποίο ακυρώθηκε η συνάντηση, αλλά προστέθηκε στη δυσαρέσκεια που υπήρχε στις ΗΠΑ για τον τρόπο που αντιμετωπίζει ο Πούτιν θέματα «κλειδιά», όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα και η πυραυλική άμυνα.

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του ο Ομπάμα είχε παραδεχτεί πως απογοητεύτηκε από τη χορήγηση ασύλου στο Σνόουντεν από τη Ρωσία, κίνηση η οποία όπως είπε αντικατοπτρίζει τις «υποκείμενες προκλήσεις» που οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν όταν έχουν να κάνουν με τη Ρωσία. «Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ολισθαίνουν στον τρόπο σκέψης και τη νοοτροπία του Ψυχρού πολέμου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ