Συνεργάτης Ομπάμα: «Ο Πούτιν φέρεται σαν τον νταή του σχολείου» - iefimerida.gr

Συνεργάτης Ομπάμα: «Ο Πούτιν φέρεται σαν τον νταή του σχολείου»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Τριγμούς» στις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας έχει προκαλέσει η υπόθεση Σνόουντεν, καθώς ένας από τους ανώτατους γερουσιαστές των Δημοκρατικών, παρομοίασε τον Βλαντιμίρ Πούτιν με τον «νταή του σχολείου».

Ο Τσαρλς Σούμερ, τρίτος στη ιεραρχία των Δημοκρατικών στη Γερουσία και στενός σύμμαχος του Ομπάμα, κατηγόρησε το Ρώσο πρόεδρο ότι με την κίνηση του να χορηγήσει άσυλο ενός έτους στον Εντουαρντ Σνόουντεν, προσπαθεί να ανταγωνιστεί τις Ηνωμένες Πολιτείες,

«Ο πρόεδρος Πούτιν συμπεριφέρεται σαν να είναι ο νταής του σχολείου», είπε χαρακτηριστικά ο Σούμερ, στην τηλεοπτική εκπομπή "Face the Nation" του CBS. «Από την εμπειρία μου, γνωρίζω ότι οι νταήδες ζητούν όλο και περισσότερα» συμπλήρωσε. Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών, είπε ότι ο Ομπάμα θα πρέπει να ακυρώσει το πρόγραμμα της διμερούς συνάντησης με τον Πούτιν στη Μόσχα, που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στο πλαίσιο του ταξιδιού του Αμερικανού προέδρου στη Ρωσία, για τη σύνοδο της ομάδας των G20.

Ο Σούμερ, δήλωσε ότι προσωπικά θα ζητήσει από τον Ομπάμα να «παροτρύνει τους συμμάχους μας, αν είναι δυνατόν, να προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε τη σύνοδο κορυφής της G-20 από την Αγία Πετρούπολη σε κάποια άλλη πόλη διαφορετικής χώρας» και σημείωσε ότι λόγω του θέματος Σνόουντεν, «οι σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, είναι πιο δηλητηριασμένες από οποιαδήποτε άλλη στιγμή μετά τον Ψυχρό Πόλεμο», μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ