Τέλη Σεπτεμβρίου το δεύτερο κύμα κινητικότητας - Θα συμμετέχουν όλα τα υπουργεία - iefimerida.gr

Τέλη Σεπτεμβρίου το δεύτερο κύμα κινητικότητας - Θα συμμετέχουν όλα τα υπουργεία

Mitsotakis
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο τέλος του Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί και το δεύτερο κύμα της κινητικότητας στο οποίο θα συμμετέχουν όλα τα υπουργεία. Αυτό οριστικοποιήθηκε την Πέμπτη στην ευρεία σύσκεψη που έγινε υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου τόνισε ότι ο ορίζοντας ολοκλήρωσης του δεύτερου κύματος κινητικότητας είναι το τέλος Σεπτεμβρίου και διευκρίνισε ότι σε αυτό θα συμμετέχουν όλα τα υπουργεία.

Παράλληλα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε ότι τα στοιχεία για τη μείωση του μεγέθους του Δημόσιου τομέα θα προέλθουν από την αξιολόγηση των δομών των υπουργείων, που όπως είπε χαρακτηριστικά «μας οδηγεί στον εντοπισμό των πλεοναζόντων θέσεων που θα αξιολογηθούν με αξιοκρατικές διαδικασίες για να ενταχθούν στην κινητικότητα».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως δεν πρέπει να γίνουν οριζόντιες παρεμβάσεις. «Θέλουμε να αφήσουμε στο παρελθόν τα οριζόντια μέτρα και τις παρεμβάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Διοικητιής Μεταρρύθμισης.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε σίγουρος ότι η χώρα θα εκπληρώσει τις μνημονιακές της υποχρεώσεις ως προς την κινητικότητα παρά το χρονικό ασφυκτικό πλαίσιο. Ερωτώμενος σχετικά, για το αν δηλαδή η κυβέρνηση θα προλάβει να βάλει στη διαδικασία της κινητικότητας 12.500 ανθρώπους που απαιτούνται ώστε να εκπληρωθεί η μνημονιακή δέσμευση της χώρας, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως «ο χρόνος είναι δεδομένος, η χώρα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο ακέραιο».

Στη δίωρη σύσκεψη για την κινητικότητα στο Δημόσιο εκτός από τον κ. Μητσοτάκη, έλαβαν μέρος η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, καθώς και οι γενικοί γραμματείς όλων των υπουργείων.

Σαμαράς: Οι άξιοι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο πρωθυπουργός έδωσε τις γενικές κατευθύνσεις που πρέπει να ακολουθηθούν στη διαδικασία της κινητικότητας. «Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες πως οι αλλαγές αυτές γίνονται για το καλό του τόπου. Οι άξιοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς.

Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε μάλιστα πως περιμένει τη συμμετοχή όλων των υπουργών στις σχετικές διαδικασίες, θέλοντας έτσι να απαντήσει σε όσους υπουργούς δηλώνουν πως από πλευράς τους έχουν τελειώσει με την κινητικότητα.

Ο πρωθυπουργός έστειλε επίσης μήνυμα πως δεν θα ανεχτεί να υπάρξουν διαφοροποιήσεις στελεχών της ΝΔ από τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί καθώς δεν θα πρέπει να διακινδυνεύσει η πορεία της χώρας στην έξοδο από την κρίση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ