Πατριάρχης Κύριλλος: Η αναγνώριση του γάμου ομοφυλοφίλων σημαίνει πως έρχεται η Αποκάλυψη - iefimerida.gr

Πατριάρχης Κύριλλος: Η αναγνώριση του γάμου ομοφυλοφίλων σημαίνει πως έρχεται η Αποκάλυψη

Πατριάρχης Κύριλλος: Η αναγνώριση του γάμου ομοφυλοφίλων σημαίνει πως έρχεται η
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τροφή για σχόλια δίνουν οι δηλώσεις του πατριάρχη της ρωσική ορθόδοξης εκκλησίας ο οποίος χαρακτήρισε την αναγνώριση του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων ως ένδειξη της Αποκάλυψης, μένοντας πιστός στη σκληρή γραμμή που τηρεί και ο Βλαντιμίρ Πούτιν στο θέμα.

«Αυτό είναι μια πολύ επικίνδυνη ένδειξη της Αποκάλυψης. . . Σημαίνει ότι οι άνθρωποι επιλέγουν την οδό της αυτοκαταστροφής», φέρεται να είπε ο πατριάρχης Κύριλλος απευθυνόμενος σε πιστούς στον καθεδρικό ναό Καζάν, στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

Κάνοντας μια δήλωση υποστήριξης του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο πατριάρχης είπε ότι υποστηρίζει την απαγόρευση της «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας» που πρόσφατα επικυρώθηκε ως νόμος του ρωσικού κράτους από τον πρόεδρο.

Ανάμεσα στις διατάξεις του νόμου αυτού, που επικρίθηκε σε διεθνές επίπεδο, είναι η επιβολή μεγάλων προστίμων για συζητήσεις περί ομοφυλοφιλίας παρόντων παιδιών.

Η ομοφυλοφιλία αποποινικοποιήθηκε στη Ρωσία το 1993, αλλά συνεχίζει να στιγματίζεται στη χώρα, στην οποία η ορθόδοξη εκκλησία διατηρεί σημαντική επιρροή. Οι παρελάσεις ομοφυλοφίλων απαγορεύονται και ακτιβιστές έχουν υποστεί επανειλημμένα άγριες επιθέσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ