Επιστήμονες στη Γαλλία ανακάλυψαν ιό που προέρχεται από τον... Αρη [εικόνα] - iefimerida.gr

Επιστήμονες στη Γαλλία ανακάλυψαν ιό που προέρχεται από τον... Αρη [εικόνα]

Επιστήμονες στη Γαλλία ανακάλυψαν τον μεγαλύτερο ιό στον κόσμο [εικόνα]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκπληκτοι έμειναν οι Γάλλοι ερευνητές όταν ανίχνευσαν έναν νέο ιό, πολύ διαφορετικό από τους συνηθισμένους. Το μέγεθος του νέου αυτού ιού είναι τεράστιο συγκριτικά με τους ως τώρα γνωστούς ιούς και αυτό έχει προβληματίσει σε έντονο βαθμό την επιστημονική κοινότητα.

Οι ερευνητές εικάζουν ότι ο καινούργιος αυτός ιός, που ονομάστηκε Pandoravirus μας έχει επισκεφτεί από κάποιον άλλο πλανήτη, πιθανότατα τον Αρη, διότι μόνο το 6% των γονιδίων του μοιάζουν με ιούς που έχουν ανιχνευθεί στη Γη ως τώρα. Βέβαια, υπάρχει μια ακόμα θεωρία που υποστηρίζει ότι ο ιός προέρχεται από τα προϊστορικά χρόνια.

Αν και φοβίζει μόνο και μόνο από το μέγεθος και τη διαφορετικότητα του, ο «γιγάντιος» ιός μπορεί να βρεθεί μόνο μέσα σε νερό και δεν φαίνεται να θέτει σε σοβαρό κίνδυνο το ανθρώπινο είδος.

Ωστόσο, οι ερευνητές, οι οποίοι δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο περιοδικό Science, πιστεύουν ότι ο ιός ανοίγει μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με την ιστορία της ζωής στη Γη.

Ο ερευνητής Ζαν Μισέλ Κλεβερί από Πανεπιστήμιο Μαρσεγιέ στη Γαλλία, ο οποίος βρήκε τον ιό, δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι ο νέος αυτός ιός που ονομάζεται Pandoravirus έχει προκύψει από ένα προγονικό κυτταρικό τύπο που δεν υπάρχει πια». Ενώ συμπλήρωσε ότι: «Επειδή ο ιός είναι πολύ μεγάλος και δεν έχει το φυσιολογικό σχήμα που συνήθως έχει ένας ιός, αρχικά νόμιζα ότι ήταν ένα μικρό βακτήριο. Αφού κατάλαβα ότι είναι ιός, ολόκληρη η ερευνητική ομάδα άρχισε τις προσπάθειες για να τον εντοπίσει και αλλού και κατάφερε να τον βρει σε θαλασσινό νερό.» Ο Γάλλος ερευνητής τέλος ανέφερε ότι είναι πολύ πιθανό ο ιος να προέρχεται από κάποιον άλλο πλανήτη, όπως ο Αρης.

Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακόμα γιατί αυτή η κυτταρική μορφή έγινε ένας ιός, αλλά πιστεύουν ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην ιατρική προσφέροντας νέες στρατηγικές και μεθόδους.

Αυτή είναι η εικόνα του Pandoravirus μέσα από μικροσκόπιο:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ