Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τρίτης 9 Ιουλίου με μια ματιά - iefimerida.gr

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τρίτης 9 Ιουλίου με μια ματιά

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τρίτης 9 Ιουλίου με μια ματιά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είναι οι αλλαγές στα επαγγελματικά ακίνητα, η εκταμίευση της δόσης και η διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών, σχολικών φυλάκων και δημοτικών αστυνομικών.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ο Γιώργος ζει σαν πρίγκιπας"
Η εφημερίδα γράφει ότι "ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει πολυτελείς διακοπές (σε ξενοδοχείο-μπουτίκ) την ώρα που η Ελλάδα βουλιάζει στη φτώχεια. Μετά τη Σέριφο πήγε στην Κυλλήνη με θέα το Ιόνιο. Στο πεντάστερο "Mandola Rosa" με spa 1.400 τ.μ. και σουίτες (και βίλες) με ιδιωτική πισίνα".

ΕΘΝΟΣ: "Αλλάζουν όλα στα επαγγελματικά ακίνητα"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "θέμα αλλαγής εκ βάθρων του προστατευτικού καθεστώτος που ισχύει στην επαγγελματική στέγη εγείρει αιφνιδιαστικά η τρόικα. Προς κατάργηση η 12ετής προστασία των ενοικιαστών. Ενστάσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης και τους επαγγελματίες".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Δολοφονία η πτώση του Σινούκ!"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος έχασε τη ζωή του στις 11 Σεπτεμβρίου 2004, όλως τυχαίως στην επέτειο της πτώσης των Δίδυμων Πύργων!"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:"Μαστίγιο και δόση-καρότο"
Η εφημερίδα γράφει ότι "η δυσαρέσκεια των δανειστών για "καθυστερήσεις στην τήρηση των δεσμεύσεων", κυρίως όσον αφορά τη μείωση του αριθμού δημοσίων υπαλλήλων και τις ιδιωτικοποιήσεις, κυριάρχησε στο Eurogroup, όπου οι εταίροι τα "έψαλαν στον Στουρνάρα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Γερμανικό νούμερο για τη δόση"
Η εφημερίδα γράφει ότι "Γερμανοί, Αυστριακοί και Ολλανδοί ενέκριναν τμηματική καταβολή 6,8 δισ.ευρώ αντί 8,1 δισ.ευρώ μέχρι τον Οκτώβριο. Σε στενή παρακολούθηση η υλοποίηση των προαπαιτούμενων μέτρων για την εκταμίευση".

ΕΣΤΙΑ: "Ο Γολγοθάς των φορολογουμένων"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "τις ημέρες αυτές οι πολίτες πηγαινοέρχονται στους φοροτεχνικούς για να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις. Η ανθρώπινη ενέργεια που κατασπαταλάται είναι ομολογουμένως απίστευτη".

Η ΑΥΓΗ: "Ανθρωποθυσίες για ψαλιδισμένη δόση"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε λαιμητόμο έχει μετατρέψει το Μνημόνιο η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου για να τύχει ορισμένων σταγόνων χρηματοδότησης από την τρόικα και να κερδίσει λίγο χρόνο ζωής, ενώ έχει εξοφληθεί η αποτυχία του προγράμματος και αναμένεται η επίσημη διαπίστωση μετά τις γερμανικές εκλογές".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Στο δρόμο υπάλληλοι δήμων, εκπαιδευτικοί"
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τα τύμπανα του πολέμου μεταξύ κυβέρνησης και εργαζομένων ηχούν ολοένα και πιο δυνατά, μετά την απόφαση για ένταξη στο καθεστώς διαθεσιμότητας 2.200 σχολικών φυλάκων, 2.000 εκπαιδευτικών και 3.500 δημοτικών αστυνομικών".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Οι δήμιοι των δήμων"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "τον ξαφνικό θάνατο της δημοτικής αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων δρομολογούν τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών, με περίπου 5.700 υπαλλήλους να τίθενται σε διαθεσιμότητα σε δύο φάσεις".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Η μεγάλη απάτη της διαπραγμάτευσης"
Η εφημερίδα γράφει ότι "χθες μπορεί η κυβέρνηση να έκλεισε αρχικά το "μέτωπο" με την Ευρωζώνη, αλλά από σήμερα οι Ελληνες θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν την ανελαστικότητα των τροικανών στη διαπραγμάτευση".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Οι Γερμανοί ψαλίδισαν τη δόση"
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το πράσινο φως για τμηματική εκταμίευση της δόσης, υπό την προϋπόθεση της υλοποίησης προαπαιτούμενων μέτρων που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, έδωσε χθες το Εurogroup. To συνολικό ποσό που θα πάρει η Ελλάδα έως τον Οκτώβριο θα ανέλθει σε 6,8 δισ.ευρώ αντί των 8,1 δισ.".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Σκληρό "πόκερ" για τη δόση"
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "βαρίδι για την εκταμίευση της δόσης για τη χώρα μας αποτέλεσε η έκθεση της τρόικας, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ διαπιστώνει σημαντική πρόοδο μεν αλλά μεγάλες καθυστερήσεις".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Κινδυνεύει με λουκέτο το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο"
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το πρότυπο εθνικό νηπιοτροφείο με 101 χρόνια λειτουργίας, κινδυνεύει με λουκέτο αφού και αυτή η κουρεμένη κρατική επιχορήγηση έχει κολλήσει μεταξύ υπουργείου Εργασίας και Περιφέρειας".

ΤΑ ΝΕΑ: "Δόση με δόσεις και "δώρο" ο ΦΠΑ"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ανάσα για την οικονομία θα είναι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% που θα ισχύσει από 1ης Αυγούστου ενώ χθες το Eurogroup ενέκρινε την εκταμίευση για την Ελλάδα, 6,8 δισ.ευρώ σε τρεις δόσεις, Ιούλιο, Αύγουστο και Οκτώβριο".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σε τρεις δόσεις 6,8 δισ."
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με στενή παρακολούθηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε η κυβέρνηση έναντι της τρόικας θα εκταμιεύονται τμηματικά ποσά ύψους 6,8 δισ. έως τον Οκτώβριο. Τα πρώτα 4 δισ. θα δοθούν εντός του Ιουλίου και πιθανότατα στο τέλος της προσεχούς εβδομάδας."

ΚΕΡΔΟΣ: "Το Eurogroup "ξεκλείδωσε" 2,5 δισ. από τη δόση των 8,1"
Η εφημερίδα γράφει ότι "με πολιτικά, πρωτίστως, κριτήρια και με αρκετούς αστερίσκους σε ό,τι αφορά τις καθαρά οικονομικές δεσμεύσεις, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης κατέληξαν χθες σε συμφωνία για τημ τμηματική εκταμίευση της δόσης. Εντός του Ιουλίου εκταμιεύονται 2,5 δισ.ευρώ και επιπλέον 0,5 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο".

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Κουρεμένη δόση δανείου και βαρύ χρονοδιάγραμμα"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "κουρεμένη χρηματοδότηση που θα δοθεί με το "σταγονόμετρο" και πιεστικά χρονοδιαγράμματα επέβαλαν χθες οι εταίριοι μας στην Ελλάδα, σε μια συνεδρίαση από την οποία δεν έλειψε η έντονη κριτική από τους σκληρούς του Βορρά για τις καθυστερήσεις στην κινητικότητα και διαθεσιμότητα στο Δημόσιο, τις ιδιωτικοποιήσεις αλλά και τη φορολογική μεταρρύθμιση".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ