Στα άκρα η σύγκρουση κυβέρνησης – Δήμων για τη διαθεσιμότητα - iefimerida.gr

Στα άκρα η σύγκρουση κυβέρνησης – Δήμων για τη διαθεσιμότητα

Στα άκρα η σύγκρουση κυβέρνησης – δήμων για τη διαθεσιμότητα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα 24ωρη απεργία για αύριο Τρίτη προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και το σχέδιο διαθεσιμότητας της κυβέρνησης της οποίας βασική πηγή, όπως φαίνεται, θα αποτελέσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το μεσημέρι της Δευτέρας αντιπροσωπεία συνδικαλιστών της ΠΟΕ-ΟΤΑ συναντήθηκαν με την ηγεσία των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η συνάντηση των δύο πλευρών διήρκεσε μιάμιση ώρα περίπου ενώ την ίδια ώρα στην είσοδο του υπουργείου Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος όπου έγινε η σύσκεψη είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες δημοτικοί υπάλληλοι που διαμαρτύρονταν για το σχέδιο κινητικότητας-διαθεσιμότητας της κυβέρνησης.

Οι Γιάννης Μιχελάκης και Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισαν ότι όλες οι συμφωνίες με την Τρόικα έχουν ολοκληρωθεί και το μόνο που απομένει είναι η νομοθετική ρύθμιση για τους δημοτικούς αστυνομικούς η οποία όμως, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν θα γίνει τώρα ή το Σεπτέμβριο.

Το χρονοδιάγραμμα της διαθεσιμότητας στους Δήμους

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμις Μπαλασόπουλος μετά τη λήξη της συνάντησης, θα τεθούν σε 8μηνη διαθεσιμότητα από τα στα τέλη Ιουλίου οι 2.200 σχολικοί φύλακες και στα τέλη Σεπτεμβρίου θα βγουν σε διαθεσιμότητα οι 3.500-3.600 δημοτικοί αστυνόμοι.

Η Δημοτική Αστυνομία θα καταργηθεί ως υπηρεσία, το 5%-10% από τους δημοτικούς αστυνόμους θα παραμείνουν στους δήμους προκειμένου να απορροφηθούν σε άλλες θέσεις και η πλειονότητα των υπολοίπων θα απορροφηθεί από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης έπειτα από αξιολόγηση. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες το ένα από τα κριτήρια θα αποτελέσει η ημερομηνία γέννησης των δημοτικών αστυνομικών που θα πρέπει να είναι μετά το 1993.

Μπαλασόπουλος: Αιτία πολέμου όλα αυτά που ειπώθηκαν

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αποτελέσει τη βασική δεξαμενή για διαθεσιμότητα και απολύσεις. Αυτό που απομένει είναι να αντιμετωπίσουμε τη νέα κατάσταση. Γι' αυτό θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή προκειμένου να αποφασίσει για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων», τόνισε ο κ. Μπαλασόπουλος και πρόσθεσε: «Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Αιτία πολέμου όλα αυτά που ειπώθηκαν».

Σημειώνεται ότι η ΠΟΕ - ΟΤΑ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί της Τρίτης στην πλατεία Καραΐσκάκη με κεντρικό σύνθημα είναι « Καμία απόλυση».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο δήμο Αθηναίων Βασίλης Πολυμερόπουλος άσκησε κριτική στην ΚΕΔΕ σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει καμία ουσιαστική αντίδραση από την πλευρά της ΚΕΔΕ. Λένε ότι θα συνεχισθεί αύριο η διαπραγμάτευση. Αλλά γιατί ακριβώς διαπραγματεύονται; Θα αντιδράσουμε. Δεν μπορεί η αξιοπρέπειά μας να καταρρακώνεται κι εμείς να παραμένουμε απαθείς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ