Μείζων εμπλοκή με την Τρόικα για απολύσεις και κινητικότητα – Ο Σαμαράς μάζεψε το μισό υπουργικό στο Μαξίμου - iefimerida.gr

Μείζων εμπλοκή με την Τρόικα για απολύσεις και κινητικότητα – Ο Σαμαράς μάζεψε το μισό υπουργικό στο Μαξίμου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τη 1 και μισή μετά το μεσημέρι επί δυόμιση ώρες πραγματοποιήθηκε συζήτηση στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την Τρόικα, παρουσία των υπουργών Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη και Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου με κεντρικό θέμα τις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες και την κινητικότητα στο Δημόσιο.

Οπως έχει επισημάνει από χθες το iefimerida.gr η Τρόικα «βράζει» και θεωρεί ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κάνει την παραμικρή προετοιμασία για να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις των 4.000 απολύσεων και της κινητικότητας 12.000 υπαλλήλων στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα μέσα στο 2013.

Η πίεση που ασκείται από την πλευρά των δανειστών είναι εξαιρετικά μεγάλη και ζητούνται όχι μόνον υποσχέσεις που δεν θα τηρηθούν για μια ακόμη φορά, αλλά και αποδείξεις.

Θεωρούν μάλιστα ότι οι 2.650 απολύσεις που ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι προχώρησε στην ΕΡΤ δεν είναι αληθινές καθώς έως τώρα δεν υπάρχει κανένα ρεαλιστικό σχέδιο ούτε για τον ενδιάμεσο ούτε πολύ περισσότερο για τον τελικό φορέα που θα λειτουργήσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση τους επόμενους μήνες.

Για το λόγο αυτό εστάλη σήμερα από το Μέγαρο Μαξίμου το τελεσίγραφο στον υφυπουργό Παντελή Καψή να τελειώνει έως τη Δευτέρα τις διαπραγματεύσεις με τους απολυμένους υπαλλήλους της ΕΡΤ ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να ενημερωθεί αρμοδίως η Τρόικα που συσχετίζει την τελική της στάση και με την υπόθεση αυτή.

Παρά την αρχική αισιοδοξία του κ. Μητσοτάκη ότι θα βρεθεί μια συμβιβαστική λύση στις δικές του συζητήσεις με τους δανειστές οι έως τώρα τρεις συναντήσεις του με την Τρόικα τον διέψευσαν.

Ετσι, σήμερα στη συζήτηση με τον πρωθυπουργό αναζητείται η λύση που αφενός θα ικανοποιήσει τους εκπροσώπους του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ και αφετέρου δεν θα ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών.

Μείζων εμπλοκή με την Τρόικα για απολύσεις και κινητικότητα – Ο Σαμαράς μάζεψε το μισό υπουργικό στο ΜαξίμουΣτο παιχνίδι μπαίνει και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης που ουσιαστικά καλείται να «απολογηθεί», παρότι μόλις λίγες ημέρες στη θέση του, γιατί οι ΟΤΑ δεν έχουν συγκροτήσει και καταθέσει τα οργανογράμματα που θα επιτρέψουν μαζί με αυτά των υπουργείων να ξεκινήσει ο σχεδιασμός και η εκτέλεση της υποχρέωσης για διαθεσιμότητες αρχικά και μετατάξεις 12.000 υπαλλήλων στη συνέχεια.

Τέλος, το βράδυ στις 8 μ.μ. αναμένεται η συνάντηση της Τρόικα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ