Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις - Σε ποια πεδία θα πέσουν και σε ποια θα ανέβουν - iefimerida.gr

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις - Σε ποια πεδία θα πέσουν και σε ποια θα ανέβουν

Που θα πέσουνν και που θα ανέβουν οι βάσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ - Αναλυτικοί πίνακες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν στις επιδόσεις των φετινών υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Οι χάρτες που ακολουθούν περιγράφουν σε ποσοστά τις επιδόσεις των φετινών υποψηφίων, τα μαθήματα επιτυχίας και τα μαθήματα αποτυχίας που διαμορφώνουν το χάρτη των φετινών εισαγωγικών εξετάσεων.

Πού θα κινηθούν οι βάσεις

Πτώση σε 2ο και 4ο Επιστημονικό Πεδίο λόγω των κακών επιδόσεων στα Μαθηματικά και τη Φυσική, άνοδο στο 1ο και μικρή πτώση σε 3ο και 5ο εκτιμά πως θα σημειώσουν οι φετινές βάσεις εισαγωγείς σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, η οποία παράλληλα σημειώνει πως το κύριο χαρακτηριστικό των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων είναι οι σαφώς λιγότεροι αριστούχοι.

  • 1ο Επιστημονικό Πεδίο

Οπως σημειώνει η ΟΕΦΕ, άνοδο αναμένεται να καταγράψουν οι βάσεις σε όλα τα ΑΕΙ του συγκεκριμένου πεδίου, ειδικά στις μεσαίες και στις χαμηλόβαθμες. Ωστόσο, στις Νομικές, τις Στρατιωτικές και τις σχολές Ψυχολογίας η αύξηση αναμένεται να είναι μικρή. Οσον αφορά τα ΤΕΙ του συγκεκριμένου πεδίου οι βάσεις αναμένεται να κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

  • 2ο Επιστημονικό Πεδίο

Οι βάσεις στο 2ο πεδίο αναμένεται να σημειώσουν πτώση λόγω των κακών επιδόσεων στα Μαθηματικά, τη Φυσική Κατεύθυνσης και τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας. Μεγαλύτερη θα είναι η πτώση στις υψηλόβαθμες σχολές ενώ μικρότερη στις χαμηλόβαθμες και στα ΤΕΙ.

  • 3ο Επιστημονικό Πεδίο

Η εικόνα στο συγκεκριμένο πεδίο, όπως επισημαίνει η ΟΕΦΕ δεν διαφοροποιείται ιδιαίτερα σε σχέση με πέρυσι. Οι Ιατρικές σχολές αναμένεται να παρουσιάσουν μικρή πτώση (συγκεκριμένα η Ομοσπονδία εκτιμά ότι οι βάσεις θα κινηθούν από τα 18.450 στην Ιατρική Θράκης έως και τα 19.150 στην Ιατρική Αθήνας). Στα ίδια επίπεδα με τα περσινά αναμένεται να κινηθούν τα ΤΕΙ.

  • 4ο Επιστημονικό Πεδίο

Ισχύει η ίδια εικόνα με το 2ο επιστημονικό πεδίο και για τα ΑΕΙ, αλλά και για τα ΤΕΙ. Πάντως η σημαντική μείωση των εισακτέων στα ΤΕΙ (29,28%) αναμένεται να σπρώξει τις βάσεις εισαγωγείς ανοδικά και αναμένεται να επηρεάσει και πολλά χαμηλόβαθμα πανεπιστημιακά τμήματα.

  • 5o Επιστημονικό Πεδίο

Και σε αυτό το πεδίο οι βάσεις αναμένεται να σημειώσουν πτώση, αφενός λόγω των κακών επιδόσεων σε Μαθηματικά και Φυσική και αφετέρου λόγω της αύξησης του αριθμού των εισακτέων. Ωστόσο, η πτώση αναμένεται να είναι μικρότερη από ό,τι στο 2ο και στο 4ο πεδίο. Μάλιστα, όπως σημειώνει η ΟΕΦΕ λόγω των καλών επιδόσεων στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας δεν αποκλείεται να έχουμε άνοδο των βάσεων στα χαμηλόβαθμα πανεπιστημιακά τμήματα και στα περιφερειακά τμήματα και μικρή πτώση στα υψηλόβαθμα ΑΕΙ.

Στα μέσα της εβδομάδας τα μηχανογραφικά, στα τέλη Αυγούστου οι βάσεις


Στα μέσα της εβδομάδας θα ξεκινήσει η συμπλήρωση και υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου. Καταληκτική ημερομηνία είναι η 12η Ιουλίου.

Οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας θα ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ