H μεγαλύτερη πανσέληνος του έτους: Tο φεγγάρι στο πιο κοντινό του σημείο στη Γη - iefimerida.gr

H μεγαλύτερη πανσέληνος του έτους: Tο φεγγάρι στο πιο κοντινό του σημείο στη Γη

Απόψε η μεγαλύτερη πανσέληνος του χρόνου: Tο φεγγάρι στο πιο κοντινό του σημείο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία μαγευτική πανσέληνο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν εκτός σπιτιού το βράδυ της Κυριακής, αφού το φεγγάρι θα φτάσει στην πλήρη φάση του και ταυτόχρονα στο κοντινότερό του σημείο στη Γη, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη πανσέληνο του χρόνου.

Συγκεκριμένα σήμερα η Σελήνη θα απέχει μόλις 356.990 χιλιόμετρα από τη Γη και εφόσον σήμερα θα είναι και πανσέληνος το αποτέλεσμα αναμένεται να είναι μαγευτικό.

Η τροχιά του φεγγαριού έχει ωοειδές σχήμα και αναλόγως την κίνηση της Σελήνης, κάποιες φορές βρίσκεται στο περίγειο, δηλαδή στη μικρότερη απόσταση από τη Γη, όπως την Κυριακή, και κάποιες άλλες στο απόγειο, δηλαδή στην πιο μακρινή απόσταση από τη Γη.

Εάν όμως τύχει το περίγειο να συμβεί ταυτόχρονα με την πανσέληνο, τότε στη Γη έχουμε την ευκαιρία να δούμε τη μεγαλύτερη πανσέληνο της χρονιάς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ