H Google υποδέχεται το θερινό ηλιοστάσιο με ένα άκρως καλοκαιρινό doodle - iefimerida.gr

H Google υποδέχεται το θερινό ηλιοστάσιο με ένα άκρως καλοκαιρινό doodle

H Google υποδέχεται το θερινό ηλιοστάσιο με ένα άκρως καλοκαιρινό doodle
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σήμερα είναι η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου, το λεγόμενο θερινό ηλιοστάσιο, που σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού και η Google υποδέχεται τη θερινή περίοδο με ένα δροσιστικό doodle.

Το θερινό ηλιοστάσιο ξεκίνησε σήμερα επίσημα στις 1:04 π.μ για το βόρειο ημισφαίριο της Γης, ωστόσο στο νότιο ημισφαίριο η ίδια μέρα σηματοδοτεί την έναρξη του χειμώνα.

Κατά το θερινό ηλιοστάσιο, ο βόρειος άξονας της Γης είναι ελαφρά στραμμένος προς τον ήλιο, έτσι ώστε το βόρειο ημισφαίριο να εκτίθεται πιο άμεσα στο ηλιακό φως αναπτύσσοντας υψηλότερες θερμοκρασίες, ενώ το νότιο ημισφαίριο παραμένει μακριά από το φως του ήλιο και βιώνει ψυχρότερες θερμοκρασίες.

Μάλιστα λόγω της έντονης έκθεσης του βορείου ημισφαιρίου στον Ηλιο, η πρώτη μέρα του καλοκαιριού, δηλαδή η 21η Ιουνίου, είναι η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου, αφού το ηλιακό φως διαρκεί περισσότερο από κάθε άλλη μέρα.

Το γεγονός αυτό γιορτάζει η Google, με ένα χαριτωμένο doodle που δείχνει 5 παιδάκια ντυμένα με τα χρώματα της εταιρείας να απολαμβάνουν το μπάνιο τους στη θάλασσα, ενώ κάθε φορά που περνάει από μπροστά τους ο κέρσορας σηκώνεται ένα κύμα και τα καλύπτει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ