Κράνος με GPS καθοδηγεί τον αναβάτη χρησιμοποιώντας τους χάρτες της Google - iefimerida.gr

Κράνος με GPS καθοδηγεί τον αναβάτη χρησιμοποιώντας τους χάρτες της Google

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι συνεχείς τεχνολογικές εξελίξεις για τα συστήματα πλοήγησης στα αυτοκίνητα δε θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστο και τον τομέα των δικύκλων. Πρόσφατα, η εταιρία Dvice παρουσίασε το πρώτο κράνος μηχανής με ενσωματωμένο GPS, βασισμένο στους χάρτες της Google.

Χάρη στο λογισμικό με βάση το Android και τους χάρτες της Google, το κράνος LiveMap σας δείχνει κυριολεκτικά το δρόμο, αφού σας προειδοποιεί για στροφές και παρακάμψεις αλλά και για τα όρια ταχύτητας.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κράνους περιλαμβάνουν:

  • Εύκολο και φιλικό προς το χρήστη σύστημα πλοήγησης
  • Ευδιάκριτη ευθυγραμμισμένη εικόνα, πάντα στο κέντρο
  • Εγχρωμη, ημιδιαφανής εικόνα προβάλλεται πάνω στο γείσο του κράνους, όπως σε ένα μαχητικό κράνος F-35 , είναι ασφαλές, προσφέρει ανεμπόδιστη θέα, δεν αποσπά την προσοχή και εξαλείφει την ανάγκη για μια ξεχωριστή οθόνη
  • Διαθέτει δύο μπαταρίες των 3000 mAh για μεγάλο χρονικό διάστημα λειτουργίας
  • Δύο ακουστικά και μικρόφωνο για τον φωνητικό χειρισμό που κρατά τα δύο χέρια ελεύθερα για την οδήγηση
  • Αισθητήρα φωτός για τη ρύθμιση της φωτεινότητας της εικόνας ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες φωτισμού
  • G-sensor, γυροσκόπιο και ψηφιακή πυξίδα για τον εντοπισμό κίνησης κεφαλής (η εικόνα αλλάζει ανάλογα με την κατεύθυνση που βλέπετε)
  • Μινιμαλιστική διεπαφή, που θα χρησιμοποιηθεί αντί του προτύπου λογισμικού Android. Έτσι, δεν θα είστε σε θέση να παίξετε παιχνίδια ή να παρακολουθήσετε βίντεο εν κινήσει.

Όπως σημειώνει η Dvice, «Το κράνος έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει τον Αύγουστο του 2014 με κόστος $ 2.000, αλλά η ομάδα προσφέρει το κράνος για $ 1.500 στους συνεργάτες της όπως η Indiegogo που χρηματοδότησε την κατασκευή του. Η διεθνής διάθεση του θα αρχίσει του χρόνου τον Αύγουστο στη Ρωσία, το Τόκιο, τη Βαρκελώνη, την Αθήνα, τη Ρώμη, το Βερολίνο και το Παρίσι. »

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ