Βενιζέλος-Κουβέλης: Επιμένουμε να ανοίξει η Δημόσια τηλεόραση - H διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί την Πέμπτη με τον πρωθυπουργό - iefimerida.gr

Βενιζέλος-Κουβέλης: Επιμένουμε να ανοίξει η Δημόσια τηλεόραση - H διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί την Πέμπτη με τον πρωθυπουργό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολύωρη και πολύ δύσκολη χαρακτήρισε τη συζήτηση ανάμεσα στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις μετά το τέλος της συνεδρίασης, ενώ όπως και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβαν ότι επιμένουν να ανοίξει η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Η συζήτηση μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών θα συνεχιστεί την Πέμπτη στις 8:30 το βράδυ.

«Η στάση μας χαρακτηρίζεται από θεσμική και κοινωνική ευθύνη» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος και αναφέρθηκε στα δύο βασικά θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης: Την άμεση επαναλειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης σε όλες της τις συχνότητες και την επαναδιατύπωση μιας νέας προγραμματικής συμφωνίας που θα διέπει τη λειτουργία της κυβέρνησης.

Ας σημειωθεί ότι από το λεξιλόγιο του κ. Βενιζέλου απουσίαζε η λέξη ΕΡΤ, γεγονός που ερμηνεύεται ως ένδειξη μιας κοινής λύσης στην οποία θα καταλήξουν αύριο τα κόμματα.

«Ο λαός δεν θέλει τις εκλογές» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέροντας ότι αύριο πριν τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών θα συγκαλέσει στις 5 το απόγευμα κοινοβουλευτική ομάδα και πολιτικό συμβούλιο σε κοινη συνεδρίαση.

Ολοκληρη η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου έχει ως εξής:

«Διεξήχθη μια πολύωρη και πολύ δύσκολη συζήτηση μεταξύ των τριών Αρχηγών.Μια συζήτηση που εκ των πραγμάτων θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί σε κάθε περίπτωση αύριο το βράδυ στις 20:30.

Κρίνονται στη συζήτηση αυτή πολλά κρίσιμα θέματα ταυτοχρόνως. Γι' αυτό θέλω να διαβεβαιώσω κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα, ότι η στάση μας διαπνέεται από πολύ ισχυρό αίσθημα εθνικής, θεσμικής και κοινωνικής ευθύνης και ό,τι έχουμε πει, ό,τι έχω πει δημόσια, αυτά λέω και κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τους άλλους δυο πολιτικούς Αρχηγούς.

Γιατί πρέπει ν' αντιμετωπίσουμε αξιόπιστα ζητήματα σεβασμού της δημοκρατικής τάξης, σεβασμού της δικαιοσύνης και της νομιμότητας. Πρέπει ν' αντιμετωπίσουμε ζητήματα που αφορούν έναν θεσμό πολύ μεγάλης σημασίας που είναι η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, η αποκατάσταση της λειτουργίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Και βεβαίως, η συζήτησή μας αφορά την επαναθεμελίωση με δίκαιο, αξιόπιστο και αποτελεσματικό τρόπο της ίδιας της ύπαρξης της κυβέρνησης.

Ξέρουμε ότι ο ελληνικός λαός στη μεγάλη του πλειοψηφία δε θέλει εκλογές, θέλει σταθερότητα, θέλει να έχει μια κυβέρνηση. Αλλά όχι απλώς μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης. Μια κυβέρνηση γνήσια τρικομματικής συνεργασίας. Μια κυβέρνηση που αφουγκράζεται τις αγωνίες και τις προτεραιότητες της κοινωνίας, της αγοράς, των εργαζομένων, των ανέργων, των επιχειρήσεων. Μια κυβέρνηση που λειτουργεί με τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα και με προοδευτικό πρόσημο σε ό,τι μας αφορά.

Έχει λοιπόν πολύ μεγάλη σημασία να υπάρξει μια συμφωνία η οποία θα διασφαλίζει την άμεση συμμόρφωση στην απόφαση του ΣτΕ και την άμεση επαναλειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης σε όλες τις συχνότητές της. Και ταυτόχρονα θα δίνει νέα ώθηση στην κυβέρνηση με μια επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία και με κανόνες λειτουργίας που θα τηρούνται, γιατί αυτό επιβάλλει η δημοκρατική τάξη και γιατί αυτό επιβάλλει η εθνική ανάγκη.

Δε θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, θα παρουσιάσω λεπτομερέστερα τη φάση στην οποία βρισκόμαστε αύριο, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου στις 17:30, ώστε να επανέλθω στη σύσκεψη στις 20:30, έχοντας ακούσει και τη θέση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας».

Από την πλευρά του ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε:

«Καταβάλω κάθε προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει λύση, να επαναλειτουργήσει με όλες τις συχνότητες της η δημόσια ραδιοτηλεόραση με κανονικό πρόγραμμα. Αυτό ήταν το αντικείμενο της συγκεκριμένης συνάντησης, αλλά όχι μόνον αυτό διότι δεν είναι μόνον το ζήτημα της εθνικής ραδιοτηλεόρασης. Είναι τα ζητήματα της λειτουργίας της τρικομματικής κυβέρνησης. Μια κυβέρνηση η οποία στηρίζεται από τρία κόμματα και κατά συνέπεια αυτή η κυβέρνηση πρέπει να εξασφαλίζει τον κοινό τόπο, την κοινή θέση , την κοινή απόφαση και των τριών κομμάτων. Η συζήτηση θα συνεχιστεί και αύριο το βράδυ στις 8:30. Προηγουμένως θα συγκληθεί και θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς σε κοινή συνεδρίαση με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Πρέπει να επισημάνω ότι είναι αναγκαίο και το διεκδικώ να υπάρξει επικαιροποίηση στη βάση των νέων δεδομένων και όχι μόνον για την εθνική ραδιοτηλεόραση αλλά για το σύνολο των ζητημάτων που προσδιορίζουν την πολιτική που πρέπει να ασκηθεί για τη χώρα, για την κοινωνία. Πρέπει λοιπόν να υπάρξει επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των τριών κομμάτων.

Η αποψινή συνεδρίαση, η οποία κράτησε 3,5 ώρες ήταν μια διαδικασία επίπονη, αλλά και με επιμονή από την μεριά μας , από την μεριά της Δημοκρατικής Αριστεράς έτσι ώστε να εξασφαλιστούν όλα εκείνα που λίγο πριν σας ανέφερα. Για μας εκείνο που προέχει είναι το συμφέρον του τόπου και της κοινωνίας, το συμφέρον του ελληνικού λαού. Πρέπει ο τόπος να οδεύσει στη έξοδο από τα αδιέξοδα στα οποία έχει οδηγηθεί από την οικονομική κρίση.

Η υπευθυνότητα της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι διαρκώς παρούσα, όπως διαρκώς παρούσα είναι και η θέλησή μας , η θέληση της Δημοκρατικής Αριστεράς να βγούμε στο δρόμο εκείνο που πράγματι μπορεί να οδηγεί έξω από τα αδιέξοδα στα οποία είχε περιέλθει η χώρα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ