Στείλε το δικό σου μήνυμα στους εξωγήινους από το Διαδίκτυο - iefimerida.gr

Στείλε το δικό σου μήνυμα στους εξωγήινους από το Διαδίκτυο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα ρίχνει τις γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα στους ανθρώπους και τους εξωγήινους, καθώς μέσω Διαδικτύου θα μπορεί ο οποιοσδήποτε να στείλει μήνυμα σε κατοίκους άλλους γαλαξιών.

Το πρόγραμμα το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει τον δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα στους κατοίκους της Γης και τους εξωγήινους, ονομάζεται Lone Signal και στην ιστοσελίδα του μπορεί να καταγράψει όποιος επιθυμεί το μήνυμα του και οι υπεύθυνοι θα το στείλουν στο διάστημα, αναφέρει το Βήμα.

Τα πρώτα μηνύματα, έχουν ήδη σταλεί στον αστεροειδή Gilese 526, ο οποίος απέχει 17,6 έτη φωτός από την Γη και υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί 18 χρόνια για να φτάσει στον προορισμό του, ενώ σε περίπτωση που υπάρξει απάντηση θα τη γνωρίζουμε κάπου στο 2050. Η επιστημονική κοινότητα πάντως είναι επιφυλακτική για το αν ήταν ορθή η επιλογή του συγκεκριμένου άστρου αφού μέχρι σήμερα δεν έχει επιβεβαιωθεί η ύπαρξη πλανητών εκεί. Ομως τα στελέχη του Lone Signal πιστεύουν ότι το Gliese 526 όχι μόνο διαθέτει πλανήτες αλλά σε κάποιους από αυτούς υπάρχει ζωή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ