Wall Street Journal: Η ελληνική κυβέρνηση επιταχύνει την πώληση του ΟΛΠ - iefimerida.gr

Wall Street Journal: Η ελληνική κυβέρνηση επιταχύνει την πώληση του ΟΛΠ

Wall Street Journal: Η ελληνική κυβέρνηση επιταχύνει την πώληση του ΟΛΠ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ελληνική κυβέρνηση πατάει γκάζι για την πώληση του ΟΛΠ ώστε να καλύψει άμεσα το κενό στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων υποστηρίζει ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Wall Street Journal.

Ο κ.Σταυρίδης δηλώνει ότι το σχέδιο θα μπορούσε να περιλαμβάνει την πώληση του ποσοστού του 74% της κυβέρνησης στον ΟΛΠ καθώς και μια παραχώρηση της διαχείρισης για 30 ή 40 χρόνια, μια κίνηση η οποία θα μπορούσε να καλύψει ένα μεγάλο μέρος από το εκτιμώμενο κενό των 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τη WSJ.

«Νομίζω ότι το λιμάνι είναι μια ώριμη επιλογή, οι Κινέζοι επενδυτές έχουν ήδη παρουσία και πρόσφατα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πραγματοποίησε μια επίσκεψη στην Κίνα. Έχουμε αρκετές διαφορετικές επιλογές: μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα θα έχουμε οριστικοποιήσει τις αποφάσεις μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ