Τι γράφει ο Πάνος Χαρίτος για τη διακοπή μετάδοσης του σήματος της ΕΡΤ από το δορυφόρο του Ισραήλ - iefimerida.gr

Τι γράφει ο Πάνος Χαρίτος για τη διακοπή μετάδοσης του σήματος της ΕΡΤ από το δορυφόρο του Ισραήλ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O ανταποκριτής της ΕΡΤ Πάνος Χαρίτος έγραψε στο προσωπικό του blog για τον τρόπο με τον οποίο διεκόπη η μετάδοση του σήματος της ΕΡΤ από το δορυφόρο της RRSAT στο Ισραήλ.

«Aναφορικά με το κόψιμο της αναμετάδοσης του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ από το δορυφόρο της RRSAT και κατόπιν επικοινωνίας με υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας προκύπτουν τα ακόλουθα: Χθες (σ.σ.: 16 Ιουνίου) αργά το απόγευμα ο Ελληνας πρέσβης στο Τελ Αβίβ επικοινώνησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της RRSAT και ενημέρωσε ότι, κατόπιν οδηγιών που έχει από την Αθήνα θα πρέπει να σταματήσουν την αναμετάδοση του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ από το δίκτυο μετάδοσης τους. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί διότι η RRSAT έχει λάβει εντολή από την EBU να μην διακόψει σε καμία περίπτωση το σήμα της ΕΡΤ.

Η απάντηση που έλαβε από τον Ελληνα διπλωμάτη ήταν πως η εταιρεία ERT S.A. δεν υφίσταται και πως επίσημα ο έλεγχός της έχει περιέλθει στο υπουργείο των Οικονομικών της Ελλάδας το οποίο και ζητά την παύση της μετάδοσης.

Σε πρώτη φάση η RRSAT ζήτησε χρόνο για να αποφανθεί επί του θέματος και στο μεσοδιάστημα στέλεχος της εταιρείας επικοινώνησε με την EBU στη Γενεύη από όπου έλαβαν την ακόλουθη ενημέρωση. Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Ελληνα υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, του προέδρου της EBU Jean-Paul Philippot και της γενικής διευθύντριας Ingrid Deltenre.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο Ελληνας υπουργός ζήτησε να μην προχωρήσει η EBU σε περαιτέρω ενέργειες οι οποίες θα επιβάρυναν περισσότερο το κλίμα που έχει δημιουργηθεί από το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Ζητήθηκε επίσης να διακόψουν τη μετάδοση του δορυφορικού σήματος αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει διάθεση λύσης από πλευράς κυβέρνησης και πως αυτό θα εκφραστεί στη συνάντηση της Δευτέρας. Το κόψιμο της αναμετάδοσης του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ ήρθε σε συνεννόηση με την EBU που έκλεισε το στέλεχος της εταιρείας RRSAT και αυτό που καταλάβαμε είναι πως πρόκειται για προσωρινή απόφαση».

Αργά το βράδυ, πάντως, η EBU διέψευσε με ανακοίνωσή της στο Twitter ότι συμφώνησε σε οποιαδήποτε διακοπή του σήματος και πως η θέση της παραμένει αμετάβλητη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ