Marketcube: Η πρώτη ελληνική εφαρμογή για smartphones που σας ξεναγεί στα events της πόλης - iefimerida.gr

Marketcube: Η πρώτη ελληνική εφαρμογή για smartphones που σας ξεναγεί στα events της πόλης

Marketcube: Η πρώτη ελληνική εφαρμογή για smartphones που
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Marketcube, ήρθε να φέρει την επανάσταση στον τρόπο που ενημερωνόμαστε και κινούμαστε στην πόλη μας. Η πρωτοποριακή εφαρμογή με την υπογραφή της qblogic, είναι η πρώτη ελληνική πλατφόρμα πληροφόρησης που σας ενημερώνει για ότι συμβαίνει γύρω σας.

Ουσιαστικά η εφαρμογή, χρησιμοποιεί τη θέση σας στο χάρτη, για να εντοπίσει και να σας ενημερώσει για καταστήματα, προϊόντα, προσφορές αλλά και events τα οποία συμβαίνουν γύρω σας εκείνη τη στιγμή.

Οι ειδοποιήσεις της εφαρμογής είναι απολύτως ελεγχόμενες, αποφεύγοντας έτσι τις ενοχλητικές διαφημίσεις και το spamming, ενώ ταυτόχρονα ο χρήστης μπορεί ο ίδιος να ορίσει τις κατηγορίες ενδιαφέροντός του, να αξιολογήσει και να δημιουργήσει λίστα με τα αγαπημένα του μέρη και να τα μοιραστεί με τους φίλους του, αλλά και να δει τις δικές τους αξιολογήσεις.

Ο υπεύθυνος πωλήσεων της εταιρείας, Αλέξης Γρίζος, μιλώντας αποκλειστικά στο iefimerida.gr, παρουσίασε τις δυνατότητες της νέας πρωτοποριακής εφαρμογής Marketcube.

- Πώς αποφασίσατε να δημιουργήσετε τη συγκεκριμένη εφαρμογή και ποιο ήταν το κίνητρο για την υλοποίησή της»
- «Η ανάγκη του να μπορεί ο χρήστης να ενημερώνεται - με βάση τα ενδιαφέροντα του - άμεσα όπου και αν βρίσκεται για την αγορά γύρω του, ήταν η αρχική ιδέα του MarketCube. Στη συνέχεια εμπλουτίστηκε με επιπλέον στοιχεία, όπως η δυνατότητα να δέχεται ο χρήστης ειδοποιήσεις/notification ενώ βρίσκεται κοντά σε ένα σημείο ενδιαφέροντος, ή να μπορεί να κάνει αναζήτηση στο χάρτη, σε όποιο σημείο της Ελλάδας θέλει και να βλέπει τι είναι διαθέσιμο εκεί.

Σκοπός δεν ήταν να ενημερώνεται μόνο για προϊόντα, προσφορές ή υπηρεσίες αλλά και για events, festival και πολιτιστικές δραστηριότητες. Η επιτυχία του MarketCube θα είναι οι χρήστες του, οι οποίοι θα το χρησιμοποιούν για να ενημερώνονται για όλες τις δραστηριότητες που προαναφέραμε και να αξιολογούν αυτό που βλέπουν.

Σ' αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι το περιεχόμενο που εμφανίζεται στο χρήστη είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στα ενδιαφέροντα και στις επιλογές του, δίνοντας αξία στην αναζήτηση του.»

- Πόσο δύσκολο αποδείχθηκε και τι προβλήματα αντιμετωπίσατε στην υλοποίηση;

- «Η ανάπτυξη κάθε νέου προϊόντος αντιμετωπίζει πάντα πολλές προκλήσεις και δυσκολίες. Για παράδειγμα η ευχρηστία και η εμφάνιση της εφαρμογής αποτελεί πλέον ένα πολύ σημαντικό κριτήριο για την επιτυχία της. Οι χρήστες είναι πολύ απαιτητικοί και κρίνουν αυστηρά εφαρμογές που δεν εκπληρώνουν αυτά τα κριτήρια. Άλλο πρόβλημα που αφορά στην πλατφόρμα ανάπτυξης (android) είναι η δυνατότητα της εφαρμογής να μπορεί να λειτουργεί με την ίδια ποιότητα και εμφάνιση σε όλες τις διαφορετικές συσκευές που κυκλοφορούν στην αγορά. Βέβαια, όλα αυτά τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με δουλειά και πολλή προσπάθεια, ώστε να επιτευχθεί ένα όσο το δυνατόν αρτιότερο αποτέλεσμα.»

- Υπάρχουν άλλες αντίστοιχες εφαρμογές στην αγορά; Πόσο μεγάλος είναι ο ανταγωνισμός και τι ξεχωριστό προσφέρει η συγκεκριμένη εφαρμογή σε σχέση με τις υπόλοιπες;

«Εφαρμογές που να μπορεί ο χρήστης να βρεί προσφορές ή κουπόνια υπάρχουν στο Play Store και αρκετοί χρήστες τις έχουν κατεβάσει στο κινητό τους. Το MarketCube όμως δεν αποτελεί άλλη μια παρόμοια εφαρμογή. Το MarketCube διαφοροποιείται τόσο στη δυνατότητα του χρήστη να λαμβάνει notifications/ειδοποιήσεις ανάλογα με την τοποθεσία του, όσο και στο να μπορεί να βλέπει συνολικά την αγορά για όποια κατηγορία θέλει όπου και αν βρίσκεται!

Όπως προαναφέραμε η ευχρηστία και παρουσίαση αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα, που πιστεύουμε ότι την διαφοροποιεί σε σχέση με άλλες παρόμοιες, ώστε ο χρήστης να μπορεί άμεσα και εύκολα να ενημερώνεται αλλά και να μπορεί να επικοινωνήσει με την εκάστοτε εταιρεία που παρέχει το προϊόν ή την υπηρεσία.

Τέλος, η δυνατότητα του χρήστη να αξιολογεί και να διαμορφώνει ο ίδιος την τάση της αγοράς γύρω του, καθώς και να κοινοποιεί ένα προϊόν ή υπηρεσία σε φίλους του, προσδίδουν ένα κοινωνικό χαρακτήρα στην εφαρμογή κάνοντάς την πιο διαδραστική και ευχάριστη.

Το μήνυμα που εμπεριέχει όλη την λογική του MarketCube συνοψίζεται στα εξής :

Ενημερώσου για ό,τι σε ενδιαφέρει άμεσα και στοχευμένα.»

Marketcube: Η πρώτη ελληνική εφαρμογή για smartphones που σας ξεναγεί στα events της πόλης | iefimerida.gr 0

Marketcube: Η πρώτη ελληνική εφαρμογή για smartphones που σας ξεναγεί στα events της πόλης | iefimerida.gr 1

Marketcube: Η πρώτη ελληνική εφαρμογή για smartphones που σας ξεναγεί στα events της πόλης | iefimerida.gr 2

Marketcube: Η πρώτη ελληνική εφαρμογή για smartphones που σας ξεναγεί στα events της πόλης | iefimerida.gr 3

Η εφαρμογή διατίθεται μόνο για κινητά με λογισμικό android και μπορείτε να την κατεβάσετε εδώ


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ