New York Times: Ηρθε η ώρα το ΔΝΤ να διορθώσει τα λάθη του για την Ελλάδα - iefimerida.gr

New York Times: Ηρθε η ώρα το ΔΝΤ να διορθώσει τα λάθη του για την Ελλάδα

New York Times: Ηρθε η ώρα το ΔΝΤ να διορθώσει τα λάθη για την Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να «εξιλεωθεί» το Ταμείο για τα λάθη πολιτικής που έχουν γίνει πάνω στο ελληνικό ζήτημα, κρίνουν οι New York Times τις νέες συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την Τρόικα.

Η αμερικανική εφημερίδα, στο κεντρικό της άρθρο, τονίζει ότι η παραδοχή εκ μέρους του ΔΝΤ για τα λάθη του στο ελληνικό πρόγραμμα πρέπει να αποτελέσει κριτήριο για την Τρόικα ώστε να δείξει κάποια σημάδια ευελιξίας.

Χαρακτηριστικά οι Times προτείνουν δύο πεδία πάνω στα οποία μπορεί να υπάρξει αλλαγή πορείας, όπως η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και τα χρονοδιαγράμματα για τις αποκρατικοποιήσεις.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα, η Ελλάδα επιθυμεί να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες με τη μείωση του ΦΠΑ στο 13%, τη στιγμή που η οικονομία της χώρας βρίσκεται ακόμη σε αρνητική τροχιά.

Η ύφεση φθάνει στο 5,6% το πρώτο τρίμηνο του 2013, η ανεργία στο 27%, ενώ το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις για τη ΔΕΠΑ αποτέλεσε καίριο πλήγμα για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων.

Ωστόσο, οι NYT παραδέχονται ότι όσο οι εταίροι δεν δείχνουν να παραδέχονται πως το πρόγραμμα πάει στραβά τόσο πιο δύσκολο είναι να δείξουν κάποιου είδους «κατανόηση» στις προτάσεις της ελληνικής πλευράς.

«Σίγουρα οι ειδικοί της τρόικα θα καταλαβαίνουν ότι το να βυθίζεις μια καθημαγμένη οικονομία και να καθηλώνεις το δυνητικό εργατικό δυναμικό της δεν θα βοηθήσει στην αποπληρωμή των χρεών. Η πεισματική επιμονή των της τρόικα ότι τίποτα δεν πάει στραβά στο πρόγραμμα κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει πως δεν θα ανταποκριθούν εποικοδομητικά στις λογικές εκκλήσεις της Ελλάδας για ανακούφιση. Ωστόσο το ΔΝΤ αφού έχει εκφράσει κάποια «μετάνοια» για το λάθος του παρελθόντος, θα πρέπει να βλέπει πιο ξεκάθαρα το κακό που γίνεται» καταλήγει το άρθρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ