Η συγκλονιστική διήγηση των τελευταίων ημερών πριν το θάνατο του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη - iefimerida.gr

Η συγκλονιστική διήγηση των τελευταίων ημερών πριν το θάνατο του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μιχάλης Παπασάββας ήταν ο άνθρωπος που έζησε από κοντά το δράμα του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην Πολωνία χτυπημένος από οξεία λευχαιμία. Ο αθλητής του κανόε καγιάκ, συγκάτοικος του Κιλιγκαρίδη στην Πολωνία, αφού ήταν οι μόνοι που εκπροσωπούν την Ελλάδα στο παγκόσμιο Κύπελλο, επέστρεψε στην χώρα μας και διηγήθηκε τις τελευταίες μέρες της ζωής του 37χρονου παγκόσμιου πρωταθλητή.

«Ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω. Πώς να περιμένεις μια τέτοια εξέλιξη;», είπε στο contra.gr και συνέχισε: «Ο Ανδρέας δεν ήταν καλά από την Αθήνα. Είχε αυτή την ιογενή λοίμωξη, όπως του είπε ο γιατρός από την Αθήνα, με αποτέλεσμα να μην αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Μάλιστα, είχε πάρει μαζί τις εξετάσεις για να τις δείξει στον προπονητή. Ο γιατρός στην Ελλάδα του είχε πει ότι η λοίμωξη ήταν ισχυρή και μπορεί η διάρκειά της να έφτανε και τις 20 ημέρες. Το μεγαλύτερο διάστημα που ήμασταν στην Πολωνία δεν σηκωνόταν από το κρεβάτι. Αρκετές φορές του πήγαινα εγώ το φαγητό, είχε πονοκεφάλους και ήταν πολύ στενοχωρημένος γιατί δεν μπορούσε να λάβει μέρος στους αγώνες», εξηγεί ο συναθλητής του 37χρονου Κιλιγκαρίδη.

Οι 2 αθλητές, αφού τελείωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο, μεταφέρθηκαν από το Πόζναν στο Μπίντγκοζ (περίπου 100 χιλιόμετρα μακριά) προκειμένου -όπως τόνισε ο Μιχάλης Παπασάββας- να περιμένουν το αεροπλάνο και να κάνουν μια μίνι προετοιμασία μαζί με τον παλιό συνεργάτη της ομοσπονδίας, Πολωνό προπονητή Ζίβλαβ Σούπσκι.

«Τη Δευτέρα που φτάσαμε, η υγεία του βελτιώθηκε πάρα πολύ και ήταν πολύ χαρούμενος γι' αυτό. Έκανε σχέδια για τους επερχόμενους αγώνες και μάλιστα είχε διάθεση για μια βόλτα για να ξεφύγει λίγο. Το βράδυ όμως της Δευτέρας προς Τρίτη ήταν πολύ δύσκολο. Όλη τη νύχτα μου έλεγε ότι πονούσε στο κεφάλι, ενώ έβηχε έντονα. Την Τρίτη είχα βγει για λίγο και γυρίζοντας στο δωμάτιο τον βρήκα σε κακή κατάσταση. Είχε μεν τις αισθήσεις του, αλλά ήταν πολύ άσχημα, σχεδόν δεν καταλάβαινε καθόλου και αναγκαστήκαμε με τον προπονητή να τον πάμε στο νοσοκομείο με τη γνωστή συνέχεια».

Τίποτα δεν προμήνυε αυτά που θα συμβούν. Εκτός ίσως από ένα περιστατικό που θυμάται ο Μιχάλης Παπασάββας κατά την διάρκεια των αγώνων: «Στο Πόζναν συναντήσαμε αρκετούς γνωστούς ξένους αθλητές. Με έναν από αυτούς ο Ανδρέας είχε μια χειραψία, μια απλή χειραψία όπως έχουμε όλοι μας. Όμως το χέρι του αμέσως μετά μελάνιασε. Θορυβηθήκαμε και οι δυο, ανησυχήσαμε. Του είπα ότι έπρεπε να το δει άμεσα γιατί δεν ήταν φυσιολογικό. Κι αυτός αναστατώθηκε. Λίγο αργότερα χτύπησε ελάχιστα το πόδι του στο κρεβάτι του ξενοδοχείου. Και πάλι το πόδι του μελάνιασε»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ