Η Google αγοράζει την εφαρμογή Waze έναντι 1 δισ. δολάρια - iefimerida.gr

Η Google αγοράζει την εφαρμογή Waze έναντι 1 δισ. δολάρια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tο 2008 όταν οι προγραμματιστές Ουρί Λεβίν, Εχούντ Σαμπτάι και Αμίρ Σινάτ ίδρυσαν την εταιρία Linqmap που στην πορεία μετονομάστηκε σε Waze δεν θα μπορούσαν να φαντάζονται πως πέντε χρόνια αργότερα η Google θα τους πρόσφερε ένα δισ. δολάρια προκειμένου να αγοράσει την εταιρεία τους.

Η αμερικανική εταιρεία Google ανακοίνωσε την εξαγορά της δημοφιλούς εφαρμογής navigation Waze για «έξυπνες» συσκευές, έναντι του ποσού του 1 δισ. ευρώ. Η εφαρμογή navigation Waze συνδυάζει διαδικτυακούς χάρτες με ενημερώσεις από άλλους χρήστες σχετικά με την κίνηση στους δρόμους, τα έργα σε κεντρικές οδούς καθώς και τα ατυχήματα.

Σύμφωνα με διάφορα διεθνή μέσα ενημέρωσης, για την απόκτηση της εφαρμογής Waze είχαν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον εταιρείες όπως το Facebook και η Apple.

Στην πράξη, η εφαρμογή Waze μετατρέπει την «έξυπνη» συσκευή σε ένα διαδικτυακά τροφοδοτούμενο με ενημερωμένες πληροφορίες GPS.

Συνδυάζει κοινώς, διαδραστικότητα - μέσω ανταλλαγής χρήσιμων πληροφοριών - και ολοκληρωμένη παροχή χαρτών με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση των χρηστών της.

Αυτή τη στιγμή, την εφαρμογή χρησιμοποιούν 47 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ