Το νέο όπλο της Apple για να μην σας κλέβουν το iPhone - iefimerida.gr

Το νέο όπλο της Apple για να μην σας κλέβουν το iPhone

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα νέο χαρακτηριστικό για iPhone ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Apple ως μια ισχυρή προστασία από τους κλέφτες, θέλοντας να καταστείλει τις μαζικές κλοπές που έχουν στόχαστρο τα δημοφιλή έξυπνα τηλέφωνα.

Το χαρακτηριστικό "ενεργοποίηση κλειδώματος" έχει τη δυνατότητα να καταστήσει ένα τηλέφωνο εκτός λειτουργίας όταν ένας κλέφτης προσπαθήσει να απενεργοποιήσει ένα πρόγραμμα που εντοπίζει τις χαμένες συσκευές χωρίς να έχει προμηθευτεί ένα νέο κωδικό πρόσβασης σύμφωνα με τον Craig Federighi, τον ανώτερο αντιπρόεδρο της Apple στη μηχανική λογισμικού.

"Πιστεύουμε πραγματικά ότι είναι ένα ισχυρό βήμα για την αποτροπή των κλοπών" δήλωσε ο Federighi τη Δευτέρα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ανάπτυξης της εταιρείας.

Η ανακοίνωση της Apple ήταν αποτέλεσμα των των αυξανόμενων πιέσεων που δεχόταν η εταιρία για τη λήψη μέτρων έπειτα από την επιδημία κλοπών iPhones και iPads αλλά και άλλων έξυπνων συσκευών.

Το νέο χαρακτηριστικό που ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν από λίγες μόλις μέρες από τους εκπροσώπους της Apple, της Samsung, της Google και της Microsoft έρχεται σαν απάντηση στον Γενικό Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης Eric Schneiderman και τον Εισαγγελέα του Σαν Φρανσίσκο George Gascon, που είχαν επικρίνει δημοσίως τις εταιρείες τεχνολογίας για την αποτυχία να αναπτύξουν τεχνολογία που να μειώνει το κίνητρο για κλοπή.

Σε κοινή δήλωση τη Δευτέρα, οι Schneiderman και Gascon είπαν ότι ήταν "ευγνώμονες για τη χειρονομία που έγινε από την Apple για την αντιμετώπιση των κλοπών των iPhones», αλλά αρνήθηκαν να σχολιάσουν το νέο χαρακτηριστικό έως ότου μπορέσουν να κατανοήσουν την πραγματική λειτουργία του. Όπως δήλωσαν: "Ανυπομονούμε να έχουμε μια ουσιαστική συνομιλία με την Apple και τους άλλους κατασκευαστές την Πέμπτη".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ