Τώρα μπορείτε να ταξιδέψετε στην ΕΕ με το κατοικίδιό σας - iefimerida.gr

Τώρα μπορείτε να ταξιδέψετε στην ΕΕ με το κατοικίδιό σας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν θέλατε να πάτε κανένα ταξιδάκι στην Ευρώπη και δεν είχατε τι να κάνετε το κατοικίδιό σας, πλέον δεν έχετε λόγο να προβληματίζεστε. Αρκεί να έχει κάνει τα εμβόλιά του. Διότι, η Ευρωπαϊκή Ενωση απλουστεύει τους κανόνες μη εμπορικών μετακινήσεων με μικρά ζώα.

«Οι σκύλοι, οι γάτες και τα κουτάβια, για παράδειγμα, που συνοδεύουν τον ιδιοκτήτη τους, θα έχουν περισσότερες δυνατότητες να ταξιδεύουν στους κόλπους της ΕΕ», ανακοίνωσε το Συμβούλιο των ευρωπαίων υπουργών που επικύρωσε ένα κείμενο το οποίο είχε υιοθετηθεί το Μάιο από το Ευρωκοινοβούλιο.

Η νέα νομοθεσία προβλέπει σαφέστερους κανονισμούς για τα διαβατήρια των ζώων συντροφιάς και τον αντιλυσσικό εμβολιασμό. Στο πλαίσιο αυτό, θα μπορούν να ταξιδεύουν τα νεαρά ζώα ηλικίας 12 ως 16 εβδομάδων τα οποία έχουν εμβολιασθεί, αλλά δεν έχουν ακόμη ανοσία.

"Οι γάτες, οι σκύλοι και τα κουνάβια --που είναι ευάλωτα στη λύσσα--, τα οποία συνοδεύουν τον ιδιοκτήτη τους, θα μπορούν να ταξιδεύουν αν ταυτοποιούνται σαφώς και αν έχουν ένα έγγραφο ταυτοποίησης ('διαβατήριο') που αποδεικνύει πως έχουν εμβολιασθεί κατά της λύσσας", εξηγεί το Συμβούλιο σε ανακοίνωσή του.

Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν επίσης να ταξιδεύουν με περισσότερα από πέντε ζώα, κάτι που απαγορευόταν ως τώρα ώστε να εμποδίζονται καταχρήσεις για εμπορικούς σκοπούς. Στο εξής, μια εξαίρεση θα είναι δυνατή αν οι ιδιοκτήτες αποδεικνύουν τη συμμετοχή τους σ' ένα διαγωνισμό, μια έκθεση, ένα αθλητικό ή εορταστικό γεγονός (για παράδειγμα, η περίπτωση σκύλων που σέρνουν έλκηθρο).

Η νομοθεσία θα ισχύσει 18 μήνες μετά τη δημοσίευσή της στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ