Πρώην εργαζόμενος στη CIA αποκάλυψε τις υποκλοπές της κυβέρνησης Ομπάμα - iefimerida.gr

Πρώην εργαζόμενος στη CIA αποκάλυψε τις υποκλοπές της κυβέρνησης Ομπάμα

Πρώην εργαζόμενος στη CIA αποκάλυψε τις υποκλοπές της κυβέρνησης Ομπάμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η βρετανική εφημερίδα Guardian κατονόμασε έναν 29χρονο τεχνικό πρώην εργαζόμενο στη CIA ως την πηγή για τις διαρροές σχετικά με τις υπηρεσίες κατασκοπίας των ΗΠΑ που έχουν φέρει σε αμηχανία τις μυστικές υπηρεσίες της Ουάσινγκτον τις τελευταίες ημέρες.

Η Guardian, που αποκάλυψε ότι υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ παρακολουθούσαν τηλεφωνήματα και δεδομένα στο Διαδίκτυο μέσω μεγάλων εταιρειών όπως η Google και το Facebook, ανέφερε πως η πηγή της, ο Eντουαρντ Σνόουντεν, της ζήτησε να αποκαλύψει την ταυτότητά του.

Διαψεύδει ο Ομπάμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, επανέλαβε την Παρασκευή ότι τα προγράμματα παρακολούθησης των τηλεπικοινωνιών από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν την έγκριση του Κογκρέσου και διαβεβαίωσε τους Αμερικανούς πολίτες ότι «κανείς δεν ακούει» τις τηλεφωνικές συνομιλίες τους.

Παρεμβαίνοντας για δεύτερη φορά αφότου αποκαλύφθηκε η υπόθεση (από τις εφημερίδες Guardian και Washington Post), ο Ομπάμα έκρινε ως απολύτως αναγκαίο να επιτευχθεί συμβιβασμός μεταξύ της ασφάλειας και της προστασίας της ιδιωτικής ζωής, καθώς η χώρα εξακολουθεί να απειλείται από επιθέσεις.

Ο Aμερικανός Πρόεδρος, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στη Σίλικον Βάλεϊ στην Καλιφόρνια, προασπίστηκε τα κυβερνητικά προγράμματα για την παρακολούθηση της δραστηριότητας των Αμερικανών στο τηλέφωνο ή στο Διαδίκτυο, επιμένοντας ότι συνοδεύονται από εγγυήσεις για την προστασία των πολιτών από καταχρήσεις.

«Κανείς δεν ακούει τα τηλεφωνήματά σας. Το πρόγραμμα δεν αφορά σε αυτό το πράγμα», τόνισε. Η εφημερίδα Washington Post αποκάλυψε την Πέμπτη ότι οι ομοσπονδιακές Αρχές παρακολουθούν τους διακομιστές πολλών μεγάλων εταιρειών, όπως των Google, Microsoft, Apple και Facebook, με σκοπό να έχουν πρόσβαση σε φωτογραφίες, email και άλλα αρχεία που επιτρέπουν στους αναλυτές να εντοπίζουν τις κινήσεις και τις επαφές των προσώπων που τους ενδιαφέρουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ