Στουρνάρας: Διαπραγματευτικό χαρτί η ομολογία λάθους του ΔΝΤ - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Διαπραγματευτικό χαρτί η ομολογία λάθους του ΔΝΤ

Στουρνάρας: Διαπραγματευτικό χαρτί η ομολογία λάθους του ΔΝΤ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δική του άποψη για την κόντρα και τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει, έπειτα από την απολογιστική έκθεση του ΔΝΤ - στην οποία το Ταμείο παραδέχεται τα λάθη που έχουν γίνει στην ελληνική περίπτωση - εκφράζει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Σε συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής» ο κ. Στουρνάρας επιβεβαιώνει την τακτική της κυβέρνησης να κρατήσει αποστάσεις από την αντιπαράθεση ΔΝΤ και ΕΕ και δηλώνει: «Τότε δεν ήμασταν έτοιμοι, ούτε εμείς, ούτε αυτοί. Σήμερα η χώρα έχει σωθεί, δεν απειλείται με έξοδο από το ευρώ, ούτε με χρεοκοπία. Αν δεν είχαν γίνει όσα έγιναν, σήμερα θα ήμασταν Συρία».

Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι τα λάθη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δίνουν στην κυβέρνηση ένα ακόμη χαρτί διαπραγμάτευσης, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν σημαίνει πως η ελληνική πλευρά δεν πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Επιπλέον, ο Γιάννης Στουρνάρας δεν αρνείται το γεγονός ότι η έκθεση του Πολ Τόμσεν δίνει τη «χαριστική βολή στο ΠΑΣΟΚ», καθώς η κυβέρνηση Παπανδρέου ήταν εκείνη που διαπραγματεύτηκε το πρώτο μνημόνιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ