Προκλήσεις Τούρκων στην κυπριακή ΑΟΖ- Είπαν σε σεισμογραφικό πλοίο να αποχωρήσει από «τα ύδατα τους» - iefimerida.gr

Προκλήσεις Τούρκων στην κυπριακή ΑΟΖ- Είπαν σε σεισμογραφικό πλοίο να αποχωρήσει από «τα ύδατα τους»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις παρενοχλήσεις ξεκίνησε το τουρκικό ναυτικό στην κυπριακή ΑΟΖ, καθώς όπως αναφέρεται δύο τουρκικά πολεμικά πλοία πλησίασαν το νορβηγικό σεισμογραφικό «Ramform Sovereign» το οποίο πραγματοποιεί έρευνες για λογαριασμό της Κύπρου και του ζήτησαν να αποχωρήσει από «τα τουρκικά ύδατα».

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Φιλελέυθερος», τουλάχιστον δύο τουρκικά πολεμικά πλοία, πλησίασαν σε απόσταση τριών ναυτικών μιλίων τα τρία σκάφη που διεξάγουν σεισμογραφικές έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ και ζήτησαν από τον καπετάνιο του «Ramform Sovereign» να απομακρυνθεί επειδή βρισκόταν «σε τουρκικά ύδατα».

Ο καπετάνιος του σκάφους, απάντησε ότι βρισκόταν σε περιοχή της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και μάλιστα 150 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Τουρκίας, με αποτέλεσμα ένα από τα τουρκικά σκάφη να πλησιάσει αρκετά κοντά ένα κυπριακό πλοίο που συνόδευε το «Ramform Sovereign», χωρίς ωστόσο να προβεί σε κάποια άλλη ενέργεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ