KLARINA BOURANA: 4.000 «ενοχλητικά» ελληνικά προφίλ εξαφάνισε το facebook - iefimerida.gr

KLARINA BOURANA: 4.000 «ενοχλητικά» ελληνικά προφίλ εξαφάνισε το facebook

KLARINA BOURANA: 4000 «ενοχλητικά» ελληνικά προφίλ εξαφάνισε σε μια ώρα το faceb
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος ψάχνει να βρει τα profile φίλων του Βαξεβάνη, Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, Χατζηστεφάνου, Πάολα, ανάμεσα σε πολλούς άλλους «ενοχλητικούς» που έπρεπε να σωπάσουν.

Θα μπορούσε να είναι σενάριο από ταινία οργουελικής επιστημονικής φαντασίας, όμως από ό,τι φαίνεται, τα όρια πια μεταξύ του τι μπορεί να συμβεί και του τι ήδη συμβαίνει, έχουν καταργηθεί με εφιαλτικό πλέον τρόπο. Μόλις λίγες ώρες πριν, 4.000 προφίλ εξαφανίστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από το facebook και στη θέση τους μπήκε ανακοίνωση που γράφει ότι το περιεχόμενο αφαιρέθηκε λόγω προσβλητικού περιεχομένου. Το διαπίστωσα, προσπαθώντας να μπω στη σελίδα του Παναγιώτη Χατζηστεφάνου, και αργότερα διάβασα την ανακοίνωση για το θέμα του indymediatrolls.com που το επιβεβαιώνει.

Οχι τυχαία, στην πλειοψηφία του αυτά τα προφίλ ανήκουν σε αντικαθεστωτικούς ανθρώπους από τον ευρύ προοδευτικό χώρο, και σε φορείς υποστήριξης μειονοτήτων. Όσο για το «προσβλητικό» περιεχόμενό τους, είναι ακριβώς αυτό το οποίο φαντάζεσαι. Φωνές αντίδρασης απέναντι στο νεοφασισμό, τη Χρυσή Αυγή και την επιστρατευμένη δημοκρατία.

Η πρωτοφανής αυτή πράξη, έρχεται δύο εβδομάδες μετά την ύποπτη ανακοίνωση της διεύθυνσης του facebook, πως θα λαμβάνει μέτρα ώστε να μην επιτρέπεται η δημοσίευση φωτογραφιών και υλικού που (με τα δικά τους κριτήρια) προτρέπουν σε πράξεις βίας. Εννοώντας φυσικά αντίδρασης και διαφορετικότητας. Όπως πχ, μια φωτό από απεργιακή κινητοποίηση. Γιατί έχω περιπλανηθεί σε πολλά από αυτά τα προφίλ τα οποία απλώς επιτελούν τον ρόλο που θα έπρεπε να επιτελούν τα ΜΜΕ: Φωτίζουν και τονίζουν μια άλλη, καθ' όλου βολική για το σύστημα πραγματικότητα, αφυπνίζοντας και προτρέποντας σε αντίδραση. Η βία όπως την αντιλαμβάνεται το πρόδηλα πλέον, αντιδημοκρατικό facebook.

Το πώς συνέβη μαζικά το συγκεκριμένο γεγονός που πλέον βλάπτει σοβαρά, ή μάλλον αποκαλύπτει τους πραγματικούς στόχους του πιο δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης και αποδεικνύει τη στενή του διασύνδεση με διάφορους φορείς, σίγουρα δεν είναι τυχαίο και πιθανότατα σχετίζεται με την άμεση παρακολούθηση των κινήσεων 'σεσημασμένων' χρηστών του μέσου από την Ελληνική Αστυνομία.

Σαφέστατα, για να προχωρήσει το facebook στην μαζική εκκαθάριση, (η οποία με τη σειρά της αποδυνάμωσε πολλά forum και ομάδες μέλη των οποίων ήταν οι διαγραμμένοι) χρειάστηκαν reports, πολλά reports από «καλοθελητές» ή φορείς που ανέφεραν τα συγκεκριμένα προφίλ ως επικίνδυνα και ενοχλητικά. Καλοθελητές από την κυβερνητική δικτατορία και εννοείται από τα φασιστικά μορφώματα.

Σε μια ακόμα πιο περίεργη εξέλιξη της ιστορίας, με διαστάσεις πλέον προβοκάτσιας, ακριβώς τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το facebook, μετά τον διαδικτυακό σάλο αντιδράσεων, επανέφερε αρκετά από αυτά τα προφίλ, καθιστώντας τρελούς και συνωμοσιολόγους όσους προέβησαν στη δημοσιοποίηση της φασιστικής αυτής πράξης. Έχοντας τους φυσικά πλέον στοχοποιήσει, για την αμέσως επόμενη στραβή.

Είναι ολοφάνερο, πως A STORM IS COMING. Xωρίς πολυτέλειες συγγνώμης και λεπτές διαχωριστικές γραμμές. Όποιος δεν είναι εναντίον αυτού του συστήματος, είναι ξεκάθαρα φίλος του. Ενώ το ίδιο το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αποκαλύπτει πως αυτό που το ενδιαφέρει όσον αφορά στην κοινωνική επαφή των μελών του, είναι το κουμκάν του σαλονιού και η μαζική ύπνωση μιας σαπουνόπερας. Σαν αστική αυλή μεζονέτας, με κυράτσες που θα ανταλλάσσουν μόνο ανώδυνα κουτσομπολιά, και θα ποστάρουν φωτογραφίες των γατιών τους, των σκυλιών τους, των μωρών τους και των διακοπών τους στην Πάρο με το μαγιό τραβηγμένο μέσα στην κωλοχαράδρα για να αναδείξουν την κυτταρίτιδα στα κάλλη τους, χτυπώντας φραπεδιέρες με καψωμένο βλέμμα σεξουαλικής στέρησης.

Ένα ομαδικό λουτρό για ανώδυνες καθαρίστριες επικίνδυνων ιδεολογικών μπιντέδων που παίζουν πασιέντζα. Δυστυχώς από τους εμπνευστές του σημερινού συμβάντος, διέφυγε το πιο σημαντικό στην πρόκληση τους. Πώς κάθε τέτοια δράση, ειδικά στην εποχή της διαδικτυακής επικοινωνίας, προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις. Τέτοιας κλίμακας που δεν μπορεί καμία απαγόρευση να ελέγξει. Με πολύ πιο απλά λόγια, κάποιοι σήμερα, άνοιξαν ασκούς Αιόλου που ούτε διανοούνται, κατέστησαν ακόμα και τον πιο παθητικό χρήστη, ενήμερο για πράγματα που ως τώρα ανήκαν στη σφαίρα της συνωμοσιολογίας και της γραφικότητας, απέδειξαν εμπράκτως τον διακαή τους πόθο για κατάλυση της δημοκρατίας χωρίς καν προσχήματα, και έσκαψαν μόνοι το λάκκο τους. Η μέρα που θα πέσουν μέσα σε αυτόν, πλέον δεν αργεί, εφ' όσον ο πόλεμος μόλις κηρύχτηκε και οι κανόνες του, ειδικά στην ηλεκτρονική του μορφή, ευτυχώς συνεχίζουν να διαμορφώνονται γρήγορα και άμεσα, πολύ μακριά από τα κέντρα εξουσίας, τις λιπαρές προσδοκίες τους και τα μουδιασμένα αντανακλαστικά τους. Θα τα ξαναπούμε.

Διαβάστε την επίσημη απάντηση του Facebook για το κατέβασμα των 4.000 προφίλ ΕΔΩ.

*** ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana. Κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ