Εξι συμβουλές για να προφυλάξετε τα προσωπικά σας δεδομένα στο Διαδίκτυο - iefimerida.gr

Εξι συμβουλές για να προφυλάξετε τα προσωπικά σας δεδομένα στο Διαδίκτυο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανησυχητικά συχνό είναι το φαινόμενο της υποκλοπής προσωπικών δεδομένων από χρήστες οι οποίοι είτε δεν είναι προσεκτικοί όταν ανοίγουν κάποιον κοινόχρηστο υπολογιστή όπως για παράδειγμα σε ένα Internet Cafe, ενώ παράλληλα ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και στα e-mails που λαμβάνουμε και ανοίγουμε καθώς και στις ιστοσελίδες που επισκεπτόμαστε.

Τα Νέα, δημοσιεύουν έξι συμβουλές για ασφαλή προστασία δεδομένων προκειμένου να μην πέσει ο χρήστης κινητού τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού υπολογιστή θύμα υποκλοπής.

Εξι συμβουλές για την προστασία των προσωπικών δεδομένων:

  • Μην αποθηκεύετε κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιείτε στο Ιντερνετ όταν είστε σε κάποιον κοινόχρηστο υπολογιστή, όπως σε γραφείο ή Internet Cafe.
  • Να αποσυνδέεστε πάντα πατώντας «log-off» στο facebook και το mail σας, όταν τελειώσετε την εργασία σας σε έναν τέτοιο υπολογιστή. Εάν δεν το κάνετε, αποκτά πρόσβαση ο καθένας στα δεδομένα σας.
  • Μην κάνετε συναλλαγές στο μέσω Ιντερνετ από μη ασφαλή ασύρματα δίκτυα (Wi-fi Hotspots) που υπάρχουν σε δημόσιους χώρους, ξενοδοχεία κτλ., καθώς υπάρχει κίνδυνος υποκλοπής.
  • Μην επισκέπτεστε ιστοσελίδες που δεν εμπιστεύεστε και μην ανοίγετε «ύποπτα» αρχεία τα οποία είναι συνημμένα σε e-mail.
  • Μην γνωστοποιείτε σε κανέναν τα προσωπικά σας στοιχεία (π.χ κωδικούς πρόσβασης, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών κτλ.)
  • Να απενεργοποιείτε πάντα το GPS από το κινητό σας τηλέφωνο όταν δεν το χρησιμοποιείτε, καθώς ο κάθε επιτήδειος θα μπορεί να βρει που είναι το τηλέφωνο σας και να σας εντοπίσει, ενώ συνίσταται να κλείνετε και το Bluetooth σας εάν δεν μεταφέρετε αρχεία.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ