Τραγωδία στην Αθηνών Λαμίας - Ενας στρατιώτης νεκρός από ανατροπή άρματος μάχης - iefimerida.gr

Τραγωδία στην Αθηνών Λαμίας - Ενας στρατιώτης νεκρός από ανατροπή άρματος μάχης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρμα μάχης των ενόπλων δυνάμεων ανατράπηκε λίγο πριν από τις 7 το πρωί της Τετάρτης στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, στο πλαίσιο άσκησης με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας στρατιώτης. Πρόκειται για ένα τεθωρακισμένο όχημα Μ 113 που ανατράπηκε στην περιοχή του Ωρωπού σε παράδρομο της Εθνικής Οδού.

Στο άρμα, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες μετέβαινε ως μέρος φάλαγγας στο λιμάνι του Ωρωπού για να λάβει μέρος στην άσκηση «Καταιγίδα», επέβαινε και δεύτερος οπλίτης, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Για το περιστατικό έχει διαταχθεί Ενορκη Διοικητική Εξέταση και Προανάκριση από τα αρμόδια στρατιωτικά όργανα. Στον τόπο του δυστυχήματος μετέβη ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος για να συντονίσει τις έρευνες.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 05 Ιουνίου 2013, στις 05:50 περίπου, στην παράπλευρη οδό της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της περιοχής Συκάμινο, ερπυστριοφόρο όχημα Μ113, εξετράπη της πορείας του έπεσε σε χαράδρα και ανετράπη με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του Στρατιώτη (ΠΝ) Ε. Κ. Το ερπυστριοφόρο όχημα συμμετείχε σε φάλαγγα οχημάτων του 575 Τάγματος Πεζοναυτών, η οποία κινείτο με προορισμό τον Λιμένα Ωρωπού, λόγω της συμμετοχής των τμημάτων σε Εθνική Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων.

Για το περιστατικό έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση και Προανάκριση από τα αρμόδια στρατιωτικά όργανα. Στον τόπο του δυστυχήματος μετέβη ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Αθανάσιος Τσέλιος για να συντονίσει τις έρευνες.

Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ