Mε άδεια χέρια έφυγαν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ - Το ταμείο ήταν μείον κατά 21 εκατ. ευρώ - iefimerida.gr

Mε άδεια χέρια έφυγαν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ - Το ταμείο ήταν μείον κατά 21 εκατ. ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι του ΙΚΑ, που έσπευσαν χθες για να πάρουν τη σύνταξή τους, έφυγαν τελικά με άδειες τσέπες. Αλλοι πήραν λιγότερα, δεκάδες χιλιάδες έλαβαν μειωμένο ΕΚΑΣ και 14.000 μέλη του ΤΑΠ-ΟΤΕ δεν πήραν ούτε σεντ.

Κι αυτό διότι, όπως γράφει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, το ταμείο του ΙΚΑ ήταν μείον κατά 21 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στελέχη του υπουργείου Εργασίας απέδωσαν τις διακυμάνσεις στην καταβολή των ποσών των συντάξεων, στο γεγονός ότι πολλοί συνταξιούχοι, μετά τον επανέλεγχο των εισοδημάτων τους, δικαιούνται μικρότερο ΕΚΑΣ (π.χ. αντί για 230 ευρώ, παίρνουν 170 ευρώ ή 50 ευρώ).
Την ίδια στιγμή, όμως, που οι επιτελείς του υπουργείου Εργασίας χαρακτήριζαν «μικρό το κακό» και έλεγαν ότι η κατάσταση ομαλοποιήθηκε, οικονομικά στελέχη του ΙΚΑ είχαν προειδοποιήσει από το πρωί για τα 21 εκατ. ευρώ που έλειπαν από τις πληρωμές του ΕΚΑΣ.
Το πρόβλημα προέκυψε επειδή το ΙΚΑ υπολόγισε στις αρχές Μαΐου ότι θα χρειαστεί 40 εκατ. για το ΕΚΑΣ, αλλά επειδή αποφασίστηκε να γίνει αυτό το μήνα η πληρωμή των αναδρομικών, βρέθηκε στις 30 Μαΐου να χρειάζεται άλλα 21 εκατ. ευρώ που δεν τα είχε εξασφαλίσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ