Οργή Πάπα για το οργανωμένο έγκλημα: Μαφιόζοι, μετανοείτε - iefimerida.gr

Οργή Πάπα για το οργανωμένο έγκλημα: Μαφιόζοι, μετανοείτε

Οργή Πάπα Φραγκίσκου κατά του οργανωμένου εγκλήματος: Μαφιόζοι μετανοείτε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζει να εκπλήσσει με τα λόγια και τις πράξεις του ο νέος Πάπας, Φραγκίσκος ο Α', ο οποίος άνοιξε μέτωπο και με τη μαφία και το οργανωμένο έγκλημα, καλώντας τους μαφιόζους να μετανοήσουν για τις πράξεις τους.

«Πρέπει να προσευχηθούμε, ώστε αυτοί οι μαφιόζοι και οι μαφιόζες να μετανοήσουν», είπε ο Αργεντίνος ποντίφικας στο συγκεντρωμένο πλήθος.

«Πίσω από τόσα και τόσα άσχημα πράγματα κρύβεται η μαφία», πρόσθεσε ο ποντίφικας, ο οποίος αναφέρθηκε, αναλυτικά, στη χθεσινή τελετή οσιοποίησης του καθολικού ιερέα Ντον Πίνο Πουλίζι, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1993, στη Σικελία, από το οργανωμένο έγκλημα.

«Ο πατέρας Πουλίζι πρόσφερε πραγματική παιδεία, απομακρύνοντας τους νέους από την εγκληματική δράση. Προσπάθησαν να τον σταματήσουν, σκοτώνοντάς τον. Αλλά στην πραγματικότητα κέρδισε εκείνος, μαζί με τον αναστάντα Ιησού», τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Νωρίτερα, σήμερα το πρωί, ο άγιος πατέρας των ρωμαιοκαθολικών επισκέφθηκε την περιφερειακή συνοικία της Ρώμης, «Πρίμα Πόρτα», όπου ιερούργησε και συνομίλησε με τους πιστούς.

Είναι η πρώτη του επίσκεψη σε ενορία της ιταλικής πρωτεύουσας και ο Πάπας επέλεξε να την πραγματοποιήσει σε περιοχή που δεν ανήκει στο γνωστό και εύπορο κέντρο της Αιώνιας Πόλης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ