Αυτός είναι ο άνθρωπος που «σχεδόν κατέστρεψε το ίντερνετ» - iefimerida.gr

Αυτός είναι ο άνθρωπος που «σχεδόν κατέστρεψε το ίντερνετ»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ημέρα που ο 35χρονος Ολλανδός έφτασε στο διαμέρισμα που μόλις είχε νοικιάσει στην πόλη Γκρανόγιερς της Καταλονίας, μόνο απαρατήρητος δεν πέρασε. Οι κάτοικοι της περιοχής ακόμη θυμούνται το τεράστιο πορτοκαλί φορτηγάκι με τις γερμανικές πινακίδες, που μπήκε σε ένα μικρό στενό. Δεν ήταν τόσο το μέγεθός του που τους έκανε εντύπωση, όσο το πλήθος από αστείες - όπως τις χαρακτηρίζουν - κεραίες και φωτοβολταϊκά πάνελ στην οροφή του.

Ακόμη πιο περίεργος τους φάνηκε ο οδηγός του οχήματος, ο οποίος νοίκιασε μία μικρή σοφίτα στον ίδιο δρόμο. Ακόμη και τις πιο ζεστές ημέρες, επέμενε να φορά μάλλινο σκούφο. Δεν μιλούσε ισπανικά και απαντούσε «yes, yes» σε ό,τι κι αν του έλεγαν οι γείτονες. Κι όμως, αυτός ο άνθρωπος θεωρείται μία από τις αμφιλεγόμενες φιγούρες στον κόσμο των χάκερ - για κάποιους ο Νο.1 εχθρός του διαδικτύου - που είναι διαπιστωμένα ικανός να εισβάλει στα πιο εξελιγμένα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, από όπου κι αν δουλεύει. Ακόμη και από το φορτηγάκι του.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που ήταν πίσω από μία σειρά επιθέσεων χάκερ τον Μάρτιο, οι οποίες ανάγκασαν την εταιρία CloudFlare που δραστηριοποιείται στο χώρο της ασφάλειας του ίντερνετ να κάνει λόγο για αυτόν που «σχεδόν κατέστρεψε το διαδίκτυο».

Οταν η ισπανική και ολλανδική αστυνομία τον συνέλαβαν, τον βρήκαν σε ένα διαμέρισμα γεμάτο καλώδια και εξοπλισμό υπολογιστών. Η εντολή είχε δοθεί από την Ολλανδία, αλλά η Βρετανία, οι ΗΠΑ και η Γερμανία επίσης είχαν πληγεί σε μεγάλο βαθμό από τις επιθέσεις που είχε πραγματοποιήσει.

Οι αξιωματικοί ένιωσαν τεράστια έκπληξη όταν είδαν πως ο διαβόητος χάκερ - που με τη δράση του θα μπορούσε να κερδίζει πολλά χρήματα - ζούσε σχετικά φτωχικά. Και επιπλέον, δεν έκανε καμία προσπάθεια να διαφύγει. Ούτε καν για να κρυφτεί, αν αναλογιστεί κανείς πως στο κουδούνι του σπιτιού του ήταν γραμμένο το όνομά του.

Μάλιστα, όταν τους... συστήθηκε ισχυρίστηκε πως έχει «διπλωματικό κύρος» και εξήγησε ότι είναι «υπουργός Τηλεπικοινωνιών και Εξωτερικών της χώρας που κατονόμασε ως Cyberbunker Republic. Και δεν έδειχνε να αστειεύεται», σύμφωνα με τους αξιωματικούς. Παρά τη δήλωσή του βέβαια συνελήφθη και περιμένει τη δίκη του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ