Η εξήγηση της θεωρίας του παράλληλου σύμπαντος σε ένα απλό βίντεο - iefimerida.gr

Η εξήγηση της θεωρίας του παράλληλου σύμπαντος σε ένα απλό βίντεο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με τις σύγχρονες θεωρίες, το σύμπαν μας είναι μόνο ένα από τα πολλά πιθανά. Η θεωρία του πολυσύμπαντος ή των πολλών Παράλληλων Συμπάντων έχει τρεις εκδοχές (καμία εκ των οποίων δεν έχει επιβεβαιωθεί), τις οποίες περιγράφει με τον απλούστερο δυνατό τρόπο η ομάδα του MinutePhysics στο video που ακολουθεί.

Σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή, ο κόσμος είναι άπειρος σε έκταση κάτι που σημαίνει ότι το μεγαλύτερο κομμάτι του είναι απαρατήρητο. Το σύμπαν που γνωρίζουμε αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου συνόλου, τα μέρη του οποίου δε μπορούμε να δούμε είτε επειδή είναι πολύ μακρία είτε επείδη βρίσκονται μέσα σε μαύρες τρύπες.

Η δεύτερη θεωρία των μεμβρανών ή χορδών πιστεύει ότι το σύμπαν μας υπάρχει μέσα σε έναν πολυδιάστατο υπερχώρο (9 διαστάσεων), όπου υπάρχουν και άλλες μεμβράνες που αντιπροσωπεύουν παράλληλα με το δικό μας σύμπαντα.

Τέλος υπάρχει και η κβαντομηχανική θεωρία, σύμφωνα με την οποία το σύμπαν διακλαδίζεται σε πολλαπλά αντίγραφα. Ένα όν μπορεί να έχει πολλές ταυτόσημες υπάρξεις σε πολλά χωροχρονικά σημεία, είτε του ίδιου σύμπαντος είτε άλλων. Αυτά τα παράλληλα σύμπαντα δεν είναι στην πραγματικότητα ξεχωριστά σύμπαντα, γιατί αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ