Ο Καρατζαφέρης βάζει όρους για επιστροφή στη Νέα Δημοκρατία - iefimerida.gr

Ο Καρατζαφέρης βάζει όρους για επιστροφή στη Νέα Δημοκρατία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία με αυτήν την πολιτική, χωρίς ωστόσο να κλείσει οριστικά την πόρτα για μια πιθανή συνεργασία με τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Καρατζαφέρης εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, ασκώντας κριτική στη Νέα Δημοκρατία σε πιο ήπιους όμως τόνους. Ωστόσο δεν παρέλειψε να εξαπολύσει πυρά εναντίον των παλιών βουλευτών του κόμματός του Αδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, για τους οποίους δήλωσε: «Δεν περίμενα να είναι τόσο νεοφιλελεύθεροι. Είναι κακό να μη σέβονται την ιστορία τους. Πιστεύω ότι υπερβάλλουν λίγο στις τοποθετήσεις τους, προκειμένου να πείσουν ότι είναι κομμάτι της ΝΔ».

Η κριτική στη Νέα Δημοκρατία συνεχίστηκε, με τον πρόεδρο του ΛΑ.ΟΣ να αναφέρει πως η Ελλάδα έχει «κυβέρνηση Σημίτη με πρωθυπουργό Σαμαρά», ενώ για τον πρόεδρο της ΝΔ υποστήριξε πως «μαζί με εμένα είναι πολιτικό παιδί του Αβέρωφ. Απορώ πώς δεν κράτησε τίποτα από αυτόν». Παρά τα πυρά όμως που εξαπέλυσε προς το κόμμα της Δεξιάς, ο κ. Καρατζαφέρης διευκρίνισε πως προέρχεται «από τη μήτρα της Νέας Δημοκρατίας», ενώ δήλωσε πως μια κυβέρνηση που θα σχημάτιζε ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν «πιο καταστροφική», τονίζοντας παράλληλα πως το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα είναι πρώτο αυτή τη στιγμή στις δημοσκοπήσεις που στέλνονται στο εξωτερικό.

Από την κριτική του κ. Καρατζαφέρη δεν ξέφυγε ούτε η Χρυσή Αυγή, με τον πρόεδρο του ΛΑ.ΟΣ να τονίζει ότι δεν έχει ιδεολογική σχέση μαζί της, ενώ σε ερώτηση που του έγινε για τη μετακίνηση ψηφοφόρων από το ΛΑ.ΟΣ προς το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου, υποστήριξε πως έγινε επειδή «στη Χρυσή Αυγή είναι fan του Καρατζαφέρη. Είδα ομιλία βουλευτή τους, η οποία ήταν κόπια δικιάς μου».

Τέλος, ο κ. Καρατζαφέρης απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση για το εάν θα δώσει το «παρών» στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας απλώς πως το εάν θα παρευρεθεί θα το αποφασίσει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΛΑ.ΟΣ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ