Ο Γιώργος Κουμουτσάκος υποψήφιος για το «Βραβείο Ευρωβουλευτή 2013» - iefimerida.gr

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος υποψήφιος για το «Βραβείο Ευρωβουλευτή 2013»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ελληνας ευρωβουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος είναι ένας από τους τρεις υποψηφίους για το «Βραβείο Ευρωβουλευτή» του 2013, έναν θεσμό που δημιούργησε το 2005 το μεγάλου κύρους περιοδικό The Parliament Magazine.

Οι άλλοι δύο υποψήφιοι είναι η Αυστριακή Εύα Λίχτενμπεργκερ και ο Ιταλός Αντόνιο Κασιάν.

Η επιλογή του ευρωβουλευτή της ΝΔ, ο οποίος είναι ο συντονιστής των εργασιών της επιτροπής για το Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου, έγινε από ομάδα ειδικών του περιοδικού, θα επισημοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα και η εκλογή θα γίνει από τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου στα μέσα Ιουνίου.

Το περιοδικό The Parliament Magazine, γνωστή δεκαπενθήμερη έκδοση κύρους στις Βρυξέλλες και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θεσμοθέτησε τα βραβεία MEP Awards το 2005 με σκοπό την ανάδειξη του ευρωβουλευτή της χρονιάς ανά τομέα δράσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Για το έτος 2013, συνολικά 54 υποψήφιοι Ευρωβουλευτές διεκδικούν τα βραβεία σε 18 κατηγορίες.

Αποδεχόμενος την υποψηφιότητά του, ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η υποψηφιότητα αυτή αποτελεί για εκείνον -ως εισηγητή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον Κανονισμό των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών- έμμεση επιβεβαίωση του σημαντικού ρόλου που ο τομέας των μεταφορών μπορεί να διαδραματίσει για την αναζωογόνηση της ευρωπαϊκής οικονομίας σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία κατά την οποία η Ευρώπη διψάει για πολιτικές που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη και την απασχόληση.

«Μετά από ένα και πλέον χρόνο εντατικής εργασίας, συνομιλιών και διαπραγματεύσεων εντός Ευρωκοινοβουλίου, καθώς και με το Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το φιλόδοξο πρόγραμμα των νέων Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών πλησιάζει στην οριστικοποίησή του.

Η υλοποίηση του μεγάλου αυτού αναπτυξιακού σχεδίου θα φέρει ανάπτυξη και πολλές θέσεις εργασίας στην Ευρώπη. Είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα.

Με τέτοιες πολιτικές η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να ξανακερδίσει την αποδοχή και την εμπιστοσύνη της μεγάλης πλειοψηφίας των Ευρωπαίων πολιτών» δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ