Αρνιά στη Λιβύη θα εξάγουν οι Ηπειρώτες κτηνοτρόφοι - iefimerida.gr

Αρνιά στη Λιβύη θα εξάγουν οι Ηπειρώτες κτηνοτρόφοι

Αρνιά στη Λιβύη θα εξάγουν οι Ηπειρώτες κτηνοτρόφοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνάντηση με Ελληνες και ξένους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των εξαγωγών με θέμα την εξαγωγή αρνιών και κτηνοτροφικών προϊόντων από την Ηπειρο στη Λιβύη, είχε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Ο κ. Καχριμάνης υποσχέθηκε να δώσει κάθε δυνατή βοήθεια, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις εξαγωγής κτηνοτροφικών προϊόντων και ειδικά ζωντανών αρνιών από την Ηπειρο προς τη Λιβύη.

Όπως υπογράμμισε, «το ενδιαφέρον για εξαγωγές προς τη Λιβύη είναι μια ιδιαίτερα θετική προοπτική που ανοίγεται για τον πρωτογενή τομέα της Ηπείρου και γενικότερα της Βορείου Ελλάδος, καθώς πρόκειται για νέα και ανατέλλουσα αγορά».

Οι εν λόγω επιχειρηματίες ήδη δραστηριοποιούνται σε εξαγωγές προς τη Λιβύη από άλλα λιμάνια της χώρας και τώρα επεκτείνουν το ενδιαφέρον τους στην Ηπειρο, επιθυμώντας να θέσουν ως βάση τους το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Μάλιστα, για να διευκολυνθεί το έργο της μεταφοράς των ζώων και της εξυπηρέτησης των κτηνοτρόφων, ο περιφερειάρχης έδωσε ήδη εντολή στον προϊστάμενο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας να προβεί στην κατάλληλη προετοιμασία, ώστε να είναι έτοιμη προς εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών στην περίπτωση που ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους κτηνοτρόφους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ