Ηττα Ακη: -Απορρίφθηκαν όλες οι ενστάσεις του στο Εφετείο - iefimerida.gr

Ηττα Ακη: -Απορρίφθηκαν όλες οι ενστάσεις του στο Εφετείο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε όλες τις ενστάσεις που είχε υποβάλει η υπεράσπιση του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου και η δίκη του συνεχίζεται κανονικά. Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού επέμειναν ιδιαίτερα στην ένσταση εκκρεμοδικίας και είχαν καταθέσει ενστάσεις που αφορούσαν το εάν είναι νόμιμη η κλήτευση του πρώην υπουργού πριν περάσουν 30 μέρες από το δικαίωμα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ασκήσει αναίρεση.

Παράλληλα άσκησαν ένσταση για το αν είναι νόμιμη η άσκηση ποινικής δίωξης του ενώ εκκρεμεί η δίωξη από τη Βουλή, η οποία απορρίφθηκε με τη σειρά της, με την τρίτη ένσταση που υπέβαλαν υποστήριζαν ότι έχει αρθεί ο αξιόποινος χαρακτήρας της κατηγορίας για ξέπλυμα, από τη στιγμή που το βασικό αδίκημα, που είναι η δωροδοκία, έχει παραγραφεί από το 2011. Το δικαστήριο πάντως την απέρριψε ως απαράδεκτη.

Μάλιστα οι δικαστές αφού απέρριψαν τις ενστάσεις είπαν πως η διαδικασία θα πρέπει να επισπευσθεί προκειμένου να βγει σύντομα και η απόφαση.

Από την πλευρά τους οι εισαγγελείς απαντώντας στους συνηγόρους υπεράσπισης του πρώην υπουργού ότι επηρεάζονται από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και αυτή θα παίζει ρόλο στην απόφαση του Δικαστηρίου απάντησε ο αναπληρωτής εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος: «Απαντώ στον συνήγορο. Ο εισαγγελέας, γι' αυτό βρίσκεται εδώ. Έχει την υποχρέωση να αναζητήσει την αληθινή κατάσταση. Έχει υποχρέωση να συμβάλει στην ανεύρεση της αλήθειας. Αναζητών, όχι μόνο τα στοιχεία της ενοχής αλλά και της αθωότητας των κατηγορουμένων. Ο εισαγγελέας έχει κλειστά τα ώτα στις περιρρέουσες ατμόσφαιρες. Υπάρχει μόνο η διαδικασία και ό,τι προκύψει από αυτήν».

Η πρόταση των εισαγγελέων είναι να απορριφθούν επίσης και οι ενστάσεις για ακυρότητα της διαδικασίας, απαράδεκτου της δίωξης, ακύρωσης προδικασίας κ.α., ενώ ζήτησαν να γίνει δεκτή μόνο μία, που υποβλήθηκε από τον κατηγορούμενο Νίκο Γεωργουλάκη ο οποίος εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης εξωχώριας (offshore) εταιρείας. Η ένστασή του αφορούσε προανακριτική του κατάθεση, η οποία ζήτησε να μην ληφθεί υπόψη.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος ο νομικός σύμβουλος του Δημόσιου υποστήριξε: η απόφαση θα δώσει νομικό προηγούμενο. Σε λίγο καιρό θα ακολουθήσουν και άλλες υποθέσεις που αφορούν το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και το Δημόσιο θα ζητήσει αποζημιώσεις μέχρι και για το τελευταίο ευρώ.

Παράλληλα οι συνήγοροι του πρώην υπουργού επιμένουν και ζητούν να κλητευθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ και να καταθέσουν στο δικαστήριο, ενώ ο ένας εκ τον δικηγόρων του Ακη Τσοχατζόπουλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. «Eίναι δυνατόν να μη δώσει τις δικές του εξηγήσεις ο τότε πρωθυπουργός, που έχει δει σημείο προς σημείο τη σύμβαση με τη Ferrostaal;», είπε χαρακτηριστά.

Τσοχατζόπουλος: «Μόνο η αλήθεια βοηθάει την υπόθεση. Θα τα πούμε όλα»

Σε μια διακοπή της δικής ο Ακης Τσοχατζόπουλος εξέφρασε την άποψη στους δημοσιογράφους ότι η Βουλή πρέπει να κάνει πλήρη κοινοβουλευτικό έλεγχο και να ψάξει την υπόθεση των υποβρυχίων και κυρίως γιατί δεν υλοποιήθηκαν οι συμβάσεις με τα ελληνικά ναυπηγεία.

«Το σκάνδαλο δεν είναι η δωροδοκία και το ξέπλυμα που τον κατηγορούν. Δεν θέλουν να ανοίξει το θέμα. Μόνο η αλήθεια βοηθάει την υπόθεση. Θα τα πούμε όλα», είπε.

Στο νοσοκομείο η Βίκυ Σταμάτη

Από το εδώλιο των κατηγορουμένων απουσιάζει σήμερα η Βίκυ Σταμάτη η οποία μεταφέρθηκε εσπευσμένα με γυναικολογικό πρόβλημα υγείας από τις φυλακές Κορυδαλλού με σοβαρό πρόβλημα υγείας, στο νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς.

Απορρίφθηκαν και οι ενστάσεις της Αρετής Τσοχατζοπούλου

Ο συνήγορος της Αρετής Τσοχατζοπούλου υπέβαλε ένσταση υποστηρίζοντας ότι έχει αρθεί ο αξιόποινος χαρακτήρας της κατηγορίας για ξέπλυμα, από τη στιγμή που το βασικό αδίκημα, που είναι η δωροδοκία, έχει παραγραφεί από το 2011.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ