Αχιλλέας Μπέος: Ένας παράγοντας ... μάλαμα - iefimerida.gr

Αχιλλέας Μπέος: Ένας παράγοντας ... μάλαμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η χθεσινοβραδινή είδηση της σύλληψης του Αχιλλέα Μπέου μόνο έκπληξη δεν προκάλεσε σε όσους γνωρίζουν έστω και ελάχιστα τι συμβαίνει στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Ο πληθωρικός παράγοντας του ελληνικού ποδοσφαίρου είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν πολλές φορές τη δικαιοσύνη, ενώ το όνομα του είχε φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων, χωρίς ωστόσο να έχει καταδικαστεί.

Ο Α.Μπέος για αρκετά χρόνια έζησε και εργάστηκε στη Βοστώνη, για να επιστρέψει στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και να «µπει» στη νύχτα ασχολούμενος µε τη διαχείριση νυχτερινών κέντρων, μέχρι την περίοδο 1999-2000, οπότε και αναλαμβάνει το μάνατζμεντ της ομάδας του Πανιωνίου µε χρέη 2,1 εκατ. ευρώ. Τότε εκμεταλλευόμενος το νόμο Βενιζέλου επανιδρύει την ΠΑΕ Νέος Πανιώνιος, σβήνοντας τα χρέη του και τοποθετώντας στη θέση του προέδρου τον Λευτέρη Πανταζή. Ο ίδιος, όπως έλεγε ήταν ένας «απλός φίλαθλος».

Εκείνη την περίοδο ακούστηκαν πολλά, από ψιθύρους για στημένα παιχνίδια, έως καταγγελίες ποδοσφαιριστών για υποχρεωτική χρήση απαγορευμένων ουσιών. Ενώ ποιος μπορεί να ξεχάσει τις εισβολές του Αχιλλέα Μπέου σε αποδυτήρια, αγωνιστικούς χώρους, αλλά και τους προπηλακισμούς εις βάρος παικτών και προπονητών –χαρακτηριστικό περίπτωση ήταν σε αγώνα Πανιωνίου-ΑΕΚ, όταν έξω από τα αποδυτήρια συναντήθηκε με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Τότε ο Α.Μπέος έριξε ένα κέρμα στο πάτωμα, ο σέρβος τεχνικός κοίταξε κάτω να δει τι έπεσε, για να εισπράξει την απάντηση «τι κοιτάς ρε φραγκοφονιά μήπως σου έπεσε καμία λίρα -.

Η πρώτη φορά που κυκλοφόρησε η φήμη για στημένο αγώνα «στην πλατεία» ήταν το Νοέμβριο του 2004, όταν η ομάδα του Πανιωνίου αντιμετώπιζε στη Νέα Σμύρνη την Ντιναµό Τιφλίδας για το κύπελλο UEFA, με το ματς να λήγει 5-2 υπέρ των κυανέρυθρων, ενώ το ημίχρονο ήταν 1-2.

H UEFA είχε εξετάσει το παιχνίδι ως «ύποπτο», χωρίς ωστόσο να αποδειχθεί κάτι, την ίδια ώρα μάλιστα ο Αχιλλέας Μπέος έλεγε ειρωνικά «όποιος μπορεί ας αποδείξει ότι το παιχνίδι ήταν στημένο»! Το… θέαμα όμως στο συγκεκριμένο αγώνα ήταν τέτοιο που οι οπαδοί του Πανιωνίου τραγουδούσαν το αλησμόνητο σύνθημα «Αυτό είναι σωστό… 2 στο ημίχρονο και άσσο τελικό»!

Τέσσερα χρόνια νωρίτερα μία άλλη υπόθεση της ομάδας της Νέας Σμύρνης είχε απασχολήσει τη δικαιοσύνη. Ο σέρβος ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου Μίλινκο Πάντιτς είχε καταγγείλει απόπειρες ντοπαρίσµατος εις βάρος του. Φημολογείται μάλιστα πως ο ποδοσφαιριστής είχε πει ότι του έκαναν ενδοφλέβιες ενέσεις πριν από του αγώνες.

Την ίδια περίοδο µαζί µε τον τότε αρχηγό της ομάδας Αντώνη Σαπουντζή είχαν βρει τα αυτοκίνητά τους καμένα, ύστερα από ένα ακόμα «περίεργο» ματς, με τον ΟΦΗ αυτή τη φορά. Τελικά σε κανένα από αυτά δεν αποδείχθηκε ποτέ ανάμειξη του τότε ισχυρού παράγοντα του Πανιωνίου και όλα ξεχάστηκαν.

Το 2006 ο Αχιλλέας Μπέος, μετά από κόντρα με τους οργανωμένους οπαδούς του Πανιωνίου, η οποία κρατά μέχρι και σήμερα, έφυγε από την ομάδα της Νέας Σμύρνης, όχι όμως και από το ποδόσφαιρο, αφού ασχολήθηκε με την ομάδα του Ηρακλή, της Νίκης Βόλου, αλλά και τέλος του Ολυμπιακού Βόλου μέχρι και σήμερα.

Η τελευταία υπόθεση στην οποία ήταν πρωταγωνιστής ήταν αυτή με τις περίφημες κασέτες - υπόθεση του διαιτητή Δαλούκα - που είχε στη διάθεση του ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας. Και αυτή όμως οδηγήθηκε στο αρχείο.

Χθες το βράδυ η δικαιοσύνη ασχολήθηκε για ακόμα μία φορά με τον Α.Μπέο. Ο ισχυρός άντρας του Ολυμπιακού Βόλου συνελήφθη και κατηγορείται για διώκεται για σύσταση, συμμετοχή και διοίκηση εγκληματικής οργάνωσης, για εκβίαση, απάτη, δωροληψία, δωροδοκία, παράνομο στοιχηματισμό και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Κατά την προσαγωγή του στην εισαγγελέα ο ίδιος έλεγε «άλλη μία φούσκα του ΠΑΣΟΚ θα είναι αυτή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ