Ο κόσμος μέσα από τα μάτια του οχήματος για τυφλούς της Google [εικόνες + βίντεο] - iefimerida.gr

Ο κόσμος μέσα από τα μάτια του οχήματος για τυφλούς της Google [εικόνες + βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H Google τον τελευταίο χρόνο αναπτύσσει ένα πρωτοποριακό αυτόματο αυτοκίνητο που θα επιτρέπει σε τυφλούς να οδηγούν, με ειδικές κάμερες, ραντάρ και λέιζερ. Ωστόσο πρόσφατα κυκλοφόρησε για πρώτη φορά μία εικόνα που δείχνει πως «βλέπει» τον κόσμο το συγκεκριμένο όχημα.

Το αυτόματο αυτοκίνητο της Google, παρουσιάστηκε επίσημα τον Οκτώβριο του 2010 και είναι ειδικά διαμορφωμένο ώστε να κινείται με ασφάλεια σε προ-προγραμματισμένες περιοχές.

Από πέρσι το Μάιο η εταιρία έχει εξασφαλίσει την έγκριση να δοκιμάσει αυτού του είδους τα αυτοκίνητα στο δρόμο και μέσα σε ένα χρόνο έχουν γίνει δοκιμές 300.000 μιλίων στη Νεβάδα χωρίς να σημειωθεί κάποιο ατύχημα.

Πρόσφατα ο ιδρυτής του Idealab, Μπιλ Γκρος, ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter μία φωτογραφία που δείχνει τον κόσμο μέσα απο τα μάτια του αυτόματου οχήματος της Google, ενώ όπως τόνισε ο ίδιος το όχημα συλλέγει δεδομένα 1GB κάθε δευτερόλεπτο αναλύοντας το δρόμο και τα ενδεχόμενα εμπόδια.

Ο κόσμος μέσα από τα μάτια του οχήματος για τυφλούς της Google [εικόνες + βίντεο] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ