Φύτεψε μόνος του ολόκληρο δάσος σε αμμώδη περιοχή της Ινδίας [εικόνες] - iefimerida.gr

Φύτεψε μόνος του ολόκληρο δάσος σε αμμώδη περιοχή της Ινδίας [εικόνες]

Φύτεψε μόνος του ολόκληρο δάσος σε αμμώδη περιοχή της Ινδίας [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολόκληρο δάσος από το μηδέν κατάφερε να φυτέψει μόνος του ένας Ινδός, στις αμμώδεις ακτές του ποταμού Βραχμαπούτρα, με μία διαδικασία που διαρκεί εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια.

Ο Τζαντάβ Παγιένγκ (ή Μουλάι, όπως τον αποκαλούν οι ντόπιοι) ξεκίνησε το φύτεμα το 1980, όταν νεαρός τότε σκέφτηκε να δημιουργήσει μια όαση γύρω από ένα μικρό μπαρ που είχε κατασκευάσει στις αμμώδεις όχθες του ποταμού.

Από τότε δεν έχει σταματήσει να ασχολείται με αυτό και ενώ ξεκίνησε πριν 33 χρόνια να φυτέψει μερικά μπαμπού πλέον έχει ξεπεράσει τα 550 εκτάρια δάσους, το οποίο περιλαμβάνει διαφορετικές ποικιλίες δέντρων.

Το δάσος ονομάστηκε «Mulai Kathoni» που στα Ινδικά σημαίνει «Το Δάσος του Mulai» και σύντομα θα επεκταθεί ταχύρρυθμα αφού το ενδιαφέρον της εξέφρασε η Δασική Υπηρεσία της χώρας.

Παράλληλα το δάσος αυτό αποτελεί έναν σπάνιο βιότοπο, αφού εκεί ζουν πλέον αμέτρητα είδη πτηνών καθώς και ένα κοπάδι ελεφάντων που επισκέπτεται το δάσος κάθε 6 μήνες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ